dinsdag 30 augustus 2016

Het Turkije van Erdogan deugt niet


Het Turkije van Erdogan lijdt bepaald niet onder een Calimero-effect. Assertief schofferen ze alles en iedereen, president en ministers. Ze verklaren doodleuk dat ze zich niet in binnenlandse aangelegenheden van bijvoorbeeld Nederland mengen en beklagen zich erover dat ze door onze voortdurend met meel in de mond pratende minister van Buza, ijdeltuit Koenders schandalig behandeld en gekleineerd worden.


De Turkse regering heeft nu een lijst gepubliceerd met Nederlandse instellingen die banden zouden hebben met de Gülenbeweging. De herkomst van de lijst is weliswaar onbekend maar de lijst is gepubliceerd door het Turkse staatspersbureau Anadolu Ajansi.


Dit is natuurlijk een schandalige actie van de Turken. En het zou de Nederlandse regering sieren wanneer hier het maximale diplomatieke tegenwicht wordt geboden. Laten we niet vergeten dat inmiddels vele Turkse ondernemers hier in het nauw zijn gedrongen omdat ze ervan verdacht worden sympathie te koesteren voor Gülen. En ook al willen scholen ons doen geloven dat het tot nog toe wel meevalt zijn er al tientallen kinderen die vanwege deze zelfde kwestie van hun school zijn weggebleven. Het is slechts een kwestie van tijd voor hier het eerste slachtoffer valt. De verantwoordelijkheid daarvoor ligt slechts bij één persoon: Erdogan.

Geen opmerkingen: