maandag 1 augustus 2016

We doen nog even alsof...


...er niets aan de hand is in de ons omringende wereld. Op reis dieper de Pyrenneeen in waar we Arraux bezochten en de Col de Peyresourde naar Bagneres de Luchon namen en uitgebreid fietsten rond Monleon Magnoac. We bezochten de Chapelle de Notre Dame de Garaison met prachtige houtsnijwerk en schitterende plafondschilderingen. Naar verluid alle door een en dezelfde monnik geschilderd. Hier is nog steeds een internaat gevestigd met meer dan zeshonderd leerlingen uit Frankrijk en Spanje. Na het wettelijk vastleggen van de laicite werden de laatste onderwijzende priesters eruit gezet.


We reizen door het heerlijke Zuid Franse landschap in de overweldigende Pyrenneeen en deden onderwijzende meer het schilderachtige Beaumont aan met een prachtige kerk en overdekte markthallen uit de dertiende eeuw. Daarmee Foix bezochten maar hadden hier dezelfde ervaring als in Montauban. Het allerergste was wel dat alle winkelstraatjes waren aangesloten op een geluidssysteem dat volkomen wezensvreemde popmuziek over de bezoekers uitstortte. Gauw vergeten!


Prachtige daarentegen was de tocht naar de Aude waar we in Lagrasse een fraaie kerk en een imposante abdij bezochten om uiteindelijk langs indrukwekkende gorges naar het schilderachtige Minerve te reizen. Ook hier weer uitgebreid gefietst en vooral genoten van het afwisselende landschap in de verschillende landstreken hier in Frankrijk. Morgen reizen we door naar Figeac.



Geen opmerkingen: