dinsdag 11 juli 2017

Ankara to Istanbul protest march enters final stretch



Geen aandacht van de Turkse media voor deze indrukwekkende protestmars. Wel dreigende taal van pricktator Erdogan aan het adres van de oppositieleider van de CHP.  En ondertussen gaan Turkse hoogwaardigheidsbekleders door met het provoceren van Europese landen. Dat men het verijdelenvan een staatsgreep wenst te herdenken is niet vreemd natuurlijk. Verdacht - to say the least - is wanneer je die herdenking vooral in het buitenland wil vieren, in landen die je tot het uiterste getergd en beledigd hebt.
De schimpscheuten van de Turken aan het Europese gevoel voor democratie is natuurlijk lachwekkend, potsierlijk en misplaatst. In dit verband herinner ik nog maar eens aan de uitspraak van Erdogan dat de democratie net een tram is; je stapt uit als je op je bestemming bent beland.
En laat een ding vooral helder zijn: vrijheid van meningsuiting is een groot goed maar alles heeft zijn grenzen. Wij hoeven onze democratie niet te laten misbruiken door en voor dictaturen. En Turkije is de facto een dictatuur.

Geen opmerkingen: