zaterdag 29 juni 2019

Het morele failliet van Amerika


Een zwangere zwarte vrouw maakt ruzie met de vermoedelijke vader van haar nog ongeboren kind. Laten  we aannemen dat deze zwarte vrouw een onaangenaam mens is dat een eenmaal gestarte ruzie niet weet te beëindigen. Ze blijft de man maar lastig vallen met haar verwijten en misschien houdt ze ook haar handen niet thuis. Misschien zelfs dreigt ze met een strijkijzer. We doen geen uitspraak over de aanleiding voor de ruzie, dat is allemaal speculatie. De man voelt zich kennelijk zodanig in de hoek gedrukt door de vrouw - zijn advocaat schijnt gezegd te hebben dat hij zich bedreigd voelde en dus uit zelfverdediging reageerde - dat hij zijn revolver pakt en haar in haar zwangere buik schiet. Het ongeboren kind overlijdt.


Tijdens de rechtszaak wordt er kennelijk veel aandacht besteed aan het feit dat de zwangere zwarte vrouw de ruzie is begonnen en niet van ophouden wist. De jury trekt zich na alle verhoren en pleidooien terug en komt met de verbijsterende uitspraak dat de man wordt vrijgesproken en dat de vrouw aangeklaagd dient te worden aangezien zij schuldig is aan de dood van haar ongeboren kind door een ruzie uit te lokken.


Wat in de berichtgeving ontbreekt is informatie over de samenstelling van de jury. Ik kan me niet voorstellen dat daar ook maar één zwarte burger in zat. Wanneer de jury uitsluitend uit niet zwarte burgers bestond, is hier sprake van - dat durven we toch wel te beweren - onversneden racisme. Maar laten we dit mogelijke racisme-aspect even opzij schuiven, we vergeten de samenstelling van de jury: wat is er dan in vredesnaam gebeurd dat Amerikaanse burgers het kennelijk voor aanvaardbaar houden een ander mens, die uitsluitend met worden strijdt, neer te schieten en dat slachtoffer te vervolgen voor de door woorden "uitgelokte moord" op haar ongeboren kind?


Voor mij bewijst dit slechts één ding: de Amerikaanse samenleving is volledig gecorrumpeerd en geperverteerd door het Tweede Amendement op de Grondwet dat burgers het recht geeft wapens te dragen en te gebruiken wanneer het hen uitkomt. Ayn Rand kan tevreden zijn en alle libertariërs  na haar, de Republikeinen van de Tea Party en de NRA (het meest verderfelijke instituut op aarde) en iedere burger die een wapen draagt - en dat zijn er nogal wat daar in Amerika.


Voor mij staat Amerika symbool voor, is Amerika synoniem aan amoraliteit pur sang. Het is een ronduit ziek en walgelijk volk dat zich uitleeft in evangelisme maar in moreel opzicht naar een absoluut dieptepunt is gezakt. Amerika is voor de hele menselijke gemeenschap een ongekende bedreiging, juist omdat het moreel meest verwerpelijke volk de grootste militaire macht op aarde vertegenwoordigt. Geen wonder dat dit armzalig volk de grootste smeerlap aller tijden op het schild hees.

1 opmerking:

Anoniem zei


https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/neergeschoten-moeder-aangeklaagd-voor-dood-ongeboren-kind-schutter-gaat-vrijuit~b74e24a6/