zaterdag 29 juni 2019

Draaideurconstructie staat gelijk aan corruptie en zelfverrijking


Die Limburgers hebben natuurlijk al sinds oudsher de naam veel oog te hebben voor de belangen van de eigen soort. Met een duur woord noemen we dat cliëntelisme. Het dagblad De Limburger heeft minutieus onderzoek gepleegd en daaruit blijkt de de Provincie Limburg maar liefst 31 voormalige ministers, staatssecretarissen, Kamerleden, Gedeputeerden, burgemeesters en wethouders aan 46 kleine en grote opdrachten hielp met een totale waarde van 2,1 miljoen euro. Meer dan drie maal zoveel als de eerstvolgende provincie, Zuid Holland. De provincie Limburg schrapte eenvoudig de antidraaideurbepaling uit de gedragscode.


Antoine Janssen van de PVV spant de kroon. Zijn eenmansbedrijf kreeg voor € 753.181 aan opdrachten, bij drie daarvan vroeg de provincie niet eens concurrerende offertes aan!


Voormalig minister Maxime Verhagen (u herinnert zich ongetwijfeld de geëmotioneerde Camiel die "chapeau!!" uitriep toen Maxime de samenwerking met de PVV verdedigde) Voor zijn werk als 'ambassadeur' kreeg Verhagen € 167.850 maar niemand bij de provincie kon aangeven welke tegenprestatie Verhagen hiervoor had geleverd. Maar veel erger nog is dat Verhagen zich door de provincie liet betalen voor zijn ambassadeursgesprekken met het Limburgse bedrijf VDL, terwijl hij bij datzelfde VDL op de loonlijst staat. Maxime herhaalde dit geintje in het dossier JSF. Hij liet zich door de provincie betalen terwijl hij voor hetzelfde dossier ook werd betaald door het ministerie van EZ.


En wat te denken van René van der Linden die zich € 116.160 euro liet betalen voor zakenreisjes naar Azerbajdzan, een land dat helemaal stijf staat van mensenrechtenschendingen. Maar dat deert de Limburgers kennelijk niet.


Aanzwengelaar van dit alles is de huidige gedeputeerde in Limburg, Ger Koopmans die doodleuk verklaarde dat het antidraaideurartikel doelbewust werd geschrapt.Het is u natuurlijk niet ontgaan dat de laatste drie genoemde politici allen van het CDA zijn.

Hun schaamteloosheid is verbijsterend. Wie kan  zich in vredesnaam nog verwonderen over de algemene inschatting dat politici zakkenvullers zijn en alleen oog hebben voor hun eigen belang en dat van hun politieke vriendjes. Wat mij betreft mogen deze politici aan de hoogste boom worden opgeknoopt als de boom waaraan Maxime komt te hangen maar de aller-, allerhoogste is.

Ik begrijp dat Grapperhaus hier zijn vingers niet aan wil of mag branden maar is er geen officier van justitie te vinden die deze politici gaat vervolgen voor onmaatschappelijke en immorele zelfverrijking ten koste van de burger?

Geen opmerkingen: