dinsdag 27 april 2021

A treshold crossed - Hoe Israël een apartheidsstaat werd

 

In een zeer uitgebreid en zeer goed gedocumenteerd rapport stelt HRW Human Rights Watch dat Israël beschouwd dient te worden als een apartheidsstaat en op grond daarvan misdaden tegen de menselijkheid begaat. Het rapport is getiteld A treshold crossed en is gedateerd 27 april 2021. Een beperkte samenvatting daarvan vindt u in de Volkskrant van vandaag. Als u het hele rapport wilt inzien, klik dan hier

Op deze plaats beperk ik mij tot een aantal illustraties uit het rapport die in zeer verkorte vorm de inhoud van het rapport weergeven. Aan duidelijkheid laten ze niets te wensen over. Door op de illustraties te klikken maakt u ze groter en onmiddellijk leesbaar.

Toch zou u er goed aan doen het rapport eens wat nader te bestuderen. We zijn nogal snel geneigd het hoofd af te wenden wanneer kritiek aan Israël aan de orde is. Voor je het weet, word je beschuldigd van antisemitisme. Het is mij vaak genoeg overkomen. Maar we moeten ons daar niet door laten weerhouden. Zeker niet nu de Palestijnen door steeds meer Arabische staten in de kou worden gezet. Deze staten hechten duidelijk meer waarde aan economische betrekkingen met de staat Israël dan aan de rechten van de Palestijnen.Geen opmerkingen: