woensdag 24 november 2021

Hoe wordt u ouder in jaren? En heeft u daarbij iets aan nieuwsgierigheid?

 

Dat is een vraag die voor mij nauw samenhangt met de vraag naar de zin van het leven. Ik schreef daarover een essay. En dat roept meteen de vraag op hoe u daarover denkt. Is voor u religie belangrijk, of spiritualiteit? Of kunt u het doen met een soort aangeboren nieuwsgierigheid, waar ik mijzelf van bedien? Ben benieuwd of u het aandurft hierover eens van gedachten te wisselen.

3 opmerkingen:

elly zei

Zou ik wel willen maar nog geen tijd gehad om er op in te gaan.
Kort door de bocht dan maar.
Nieuwsgierigheid vind ik een van de meest belangrijke eigenschappen waar ik veel aan heb alhoewel ik me nu meer beperk tot nieuwsgierigheid over mijzelf als mens en hoe dat functioneert in alle menselijke eigenschappen. Daarbij gebruik ik handvaten die me door het Boeddhisme worden aangereikt en daar heb ik veel aan. Iets geloven... NEE. Ik ga af op mijn eigen levende ervaring enlogisch denken probeer daarin zoveel mogelijk medemenselijkheid te creëren

enno nuy zei

Het maakt niet uit waarop je nieuwsgierigheid is gericht, we kunnen ons nu eenmaal niet allemaal interesseren voor de oerknal en parallelle universums. Maar ik vermoed dat ook jij die nieuwsgierigheid een goede manier vindt om op een goede manier oud(er) te worden.

elly zei

Het inerssante van de nieuwsgierighei vind ik dat het bij mij min of meer begon met dingen als oerknal en parallele universums en nog veel meer en dat ik dat als het ware in mijn mijn nieuwsgierigheid naar hoe de mens en ik zelf functoneer terugvindt. Het ene kan m.i. niet zonder het andere.