vrijdag 7 januari 2022

Het verborgen fascisme van FvD

 

Het zal u niet ontgaan zijn, de idioot die met een fakkel in de hand bij minister Kaag aanbelt en allerlei nare en intimiderende dingen roept. De man zelf - Max van den B. - is vermoedelijk een warhoofd en het is dan ook raadzaam eens uit te zoeken wie verantwoordelijk is voor het gedrag van zo'n dwaallicht. In eerste instantie gaat het dan om vlogger Eline van 't Noordende. Deze mevrouw is initiatiefneemster van Onrecht TV. Richtte zij zich eerst op boerenprotesten, nu is ze vooral actief om het wappiedeel van ons volk te bedienen in de anti-Corona campagnes. Welke geldschieter achter Onrect TV zit is nog niet achterhaald.

Wel is duidelijk dat deze Eline en Max uitgenodigd werden bij FvD, om meer precies te zijn bij Pepijn van Houwelingen, u weet wel, die parlementariër die ons tribunalen in het vooruitzicht stelt. Gelukkig hebben we net verkiezingen gehad en moet het nieuwe kabinet nog aantreden. Statistisch gezien is de kans dat Baudet de komende regeerperiode zonder kleerscheuren doorkomt is nagenoeg nihil. Je vraagt je ondertussen wel af wat er bij FvD nog meer mis moet gaan wil senator Theo Hiddema er definitief de brui aangeven. Lees zijn recente interview in NRC er maar eens op na. Van zijn geloofwaardigheid is natuurlijk niets meer over.

Hoe het ook zij, we kunnen niet waakzaam genoeg zijn, zeker waar het FvD betreft. Hier lopen zeer enge lieden rond die bij mij telkens weer associaties met de jaren dertig van de vorige eeuw oproepen. Baudet is slim en weet dat zijn electoraat ongeveer 15 procent van de Nederlandse bevolking telt. Dat is niet gering. En hij heeft naar volk om zich heen verzameld. Iedere politieke partij die met deze lieden een samenwerking aan wil gaan, is een wegbereider en maakt zich schuldig aan onversneden fascisme. Dat we maar gauw van deze schandvlek verlost mogen worden.

Geen opmerkingen: