woensdag 13 juli 2022

Kasteel Het Nijenhuis

 

Tussen de dorpen Heino en Wijhe, in de buurt van Zwolle, treft u een prachtig kasteel aan: Het Nijenhuis, onderdeel van Museum De Fundatie te Zwolle. Bosrijke omgeving, coulisselandschap, alsof je in de Achterhoek bent. Nu ja, deze streek is daar ook een uitloper van. Rondom het kasteel, dat zelf een fraaie collectie schilderijen bevat en werkelijk prachtige stijlkamers, ligt een verbluffend mooie tuin rondom de slotgracht en in die tuin zijn meer dan honderd beelden te bewonderen.


Er is veel fraais te bewonderen. Je kunt wellicht niet ieder beeld even zeer appreciëren maar zo'n schitterende tuin met zeer diverse sculpturen bewandelen, dat is pas inspirerend. Dit keer geen paginagrote toelichting op de beelden, hier mag de beschouwer zelf zijn fantasie de vrije loop laten.

Ik toon u hier dan ook slechts een kleine greep uit de prachtige of tot de verbeelding sprekende beelden die we vandaag zagen. Heeft u eens een dagje niets te doen? Verras uzelf eens en bezoek dit heerlijke kasteel met zijn prachtige tuin. En al die beelden. Wat een weelde voor uw oog en voor uw ziel! 

En u kunt hier mijn volledige reportage bekijken.

Geen opmerkingen: