maandag 4 juli 2022

Rutte verliest grip op bijna alles...

 

... en leidt ons linea recta naar politieke chaos. Kortom, ik wil hier mijn pleidooi nog maar eens herhalen om een maximale termijn van twee kabinetten af te spreken voor een minister-president. Acht jaar krijgt iemand de kans om zijn stempel op de samenleving te drukken. Daarna moet het over zijn, dan moet het land verlost worden van dat ego.

Rutte is een zeer behendig politicus gebleken maar moest daarvoor wel bij voortduring een beroep op zijn afwezige geheugen doen. Ook voor een leugen deinsde hij meerdere malen niet terug. En was hij niet de eerste premier die verkondigde geen heil te zien in 'visie'? De combinatie van geheugenverlies, pathologische leugens en gebrek aan visie is de doodsteek voor een land. Wij zitten nu al twaalf jaar met deze politieke windvaan opgescheept. Er lijkt maar geen einde aan te komen terwijl de betonrot overal uit de naden druipt.

Twaalf jaar heeft Rutte niets gedaan aan de stikstofproblematiek. We moesten immers kunnen blijven barbecueën, beweerde hij. Nu lijkt het kabinet ballen te tonen door vast te houden aan de Natura 2000 normen maar wreekt zich het gegeven dat de vaderlandse kabinetten decennialang verzuimd hebben de boeren mee te nemen naar een toekomstperspectief van duurzaamheid. Maar wat wil je ook met een minister-president die een hekel heeft aan 'visie'?

De boeren doen huilie huilie en nemen nu hun toevlucht tot intimidatie en geweld, gretig gesteund door allerlei wappies en de snotneuzen van FvD. En wat bedenkt Rutte: we sturen Remkes op de boeren af. Uitgerekend de man die het kabinet voorhield dat men volkomen ten onrechte de stikstofproblematiek onder het vloerkleed trachtte te bezemen. Natuurlijk zien de boeren niets in de man die zij beschouwen als de architect van het huidige stikstofbeleid. Onbegrijpelijk ook dat Remkes deze nieuwe klus als straatveger accepteerde.

Ik voorspel u dat het CDA bij de volgende verkiezingen wordt weggevaagd terwijl de VVD geen opvolger voor Rutte heeft klaarstaan. Groen Links en PvdA slagen er maar niet in hun krachten te bundelen terwijl de SP al jarenlang in ernstige ademnood verkeert. Wat daarvoor in de plaats komt is het onversneden populisme van BBB en de snotneuzen van FvD. En dat hebben we allemaal aan Rutte te danken!

Geen opmerkingen: