zaterdag 30 juli 2022

Zachte heelmeesters?

 

Het lijkt hier warempel wel of ik een onversneden havik of hardliner ben terwijl dat wel het laatste is wat ik zou willen zijn. Maar wij wonen hier in een boerenvrijstaat waar dagelijks bewezen wordt dat intimidatie en geweld effectief zijn. Probeer eens zonder geweld te protesteren tegen bedrijven of overheden die de klimaatverandering niet serieus nemen: je bent binnen het uur van de openbare weg verwijderd, opgesloten en voor de rechter gebracht. Dan heeft de politie absoluut niet de behoefte om te de-escaleren! De boeren lachen zich drie slagen in de rondte en weten dat ze de baas zijn in de publieke ruimte.

En wat te denken van de corpsballen in Amsterdam? Ik ga hier niet herhalen aan wat voor walgelijkheden ze zich nu weer schuldig hebben gemaakt. Het staat allemaal uitvoerig beschreven en becommentarieerd. Zoals dat jaarlijks herhaald wordt! Maar wordt er nu ook werkelijk tegen deze akelige seksisten opgetreden? Waarom wordt het corps niet gewoon vijf jaar lang verboden? Waarom wordt niet prompt alle subsidie aan deze walgelijke clubs stopgezet? Waarom worden de sprekers niet onmiddellijk uit de vereniging gekeild en van de universiteit verwijderd?

Omdat wij een minister president hebben die niet van visie houdt, die wel tegen Turkse hooligans optreedt maar boeren en zich walgelijk misdragende studenten geen strobreed in de weg durft te leggen. Wij hebben een minister president die af en toe eens flinke taal uitslaat in een tweet maar verder horen of zien we hem niet. Kom op Rutte, verschijn voor de televisiecamera's en sla met je vuist op tafel en maak de boeren duidelijk dat hun gedrag niet langer geaccepteerd zal worden. Dat de politie de opdracht heeft alle tractoren van de openbare weg te verwijderen en dat er vanaf nu keiharde handhaving zal worden toegepast. En haal je minister van landbouw terug van vakantie. Die lafbek knijpt hem er vier weken tussen uit, terwijl hij vanaf de dag van zijn aantreden tot nu toe nog niet één tot de verbeelding sprekende daad heeft weten te stellen!

Nee, ik ben geen havik maar de wetteloosheid en de daaruit onmiddellijk volgende rechteloosheid is een democratie onwaardig!

Geen opmerkingen: