vrijdag 15 maart 2024

Welk lot verdient Ben Gvir eigenlijk?

 

Een jongen van 12 jaar bindt een stukje vuurwerk aan een stok, steekt het aan en loopt ermee over straat. Niks bijzonders. Behalve dan dat deze jongen in Oost-Jeruzalem woonde. Hij werd prompt neergeknald door een joodse politieman. Minister Ben Gvir noemde de politieman een held en de 12-jarige jongen een terrorist.

Kan je nog erger overkomen? Ja hoor, in Israël kan dat. De autoriteiten maakten directe teraardebestelling onmogelijk omdat men 'nog onderzoek moest doen'. De vader kon het lichaam van zijn zoontje pas 's nachts om 12:00 uur ophalen bij een controlepost; hij mocht maximaal 3 personen meenemen. Het lichaam van zijn zoontje mocht niet naar huis worden vervoerd en moest meteen begraven worden. Er werden door de autoriteiten niet meer dan 50 mensen bij de begrafenis toegelaten.

Er is niets menselijks meer aan de Israëlische samenleving. Ben Gvir is een monsterlijke onmens, types van zijn soort duiden we gemeenlijk aan als ongedierte. Wat is er toch in mensen gevaren? De houding van steeds meer Israëliërs tegenover Palestijnen is geen andere dan die van de nazi tegenover zijn joodse slachtoffer. De laatste was in de ogen van de eerste geen mens.

Geen opmerkingen: