zondag 25 mei 2014

Wie zwijgt stemt toe


Dat is een waarheid als een koe. Door weinigen weersproken omdat het zo logisch is. Juist wanneer je iets beslist NIET wil, laat je je horen. Als het je verder niet kan schelen of het wel goed vindt allemaal, is er geen reden om je stem te verheffen. Of uit te brengen, dat blijkt maar weer.

Maar Wilders leeft in een andere werkelijkheid. Hij heeft de verkiezingen verloren, voor de derde achtereenvolgende keer. Maar niet omdat zijn visie niet zou deugen, de Nederlander wil geen EU, blijft hij ijzerenheinig volhouden. De PVV-kiezer is helaas thuisgebleven maar we moeten die thuisblijvers wel mee blijven tellen in de statistieken die ons leren dat Europa verwerpelijk is. Aldus de partijleider van de eenmanspartij PVV.

Een opkomst van 39 procent is natuurlijk beschamend en bedroevend. Ik geloof natuurlijk ook niet dat de Euroscepsis nu op haar retour is maar kennelijk gaat het de Nederlander toch te ver zich uit de EU weg te stemmen. En dat is een verheugend feit.

We wachten de officiële uitslagen nog maar even af, dan kunnen we zien wat er Europabreed nu precies gebeurd is. Maar de exitpolls in Nederland stemmen me op zijn minst hoopvol.

Geen opmerkingen: