woensdag 4 mei 2016

Jehova's Getuigen & homo's


We kennen de vrijheid van meningsuiting en het verbod op discriminatie op grond van bijvoorbeeld geloof maar ook op grond van seksuele geaardheid. Het komt natuurlijk geregeld voor dat met name die laatste twee discriminatieverboden met elkaar in botsing komen.

Nu hebben de Jehova's Getuigen een ronduit walgelijk animatiefilmpje op internet gezet waarin een moeder een haar dochtertje uitlegt dat Jezus niet van homo's houdt en dat alleen die mensen in het paradijs worden toegelaten die geen dingen doen waar Jezus niet van houdt.

Dochtertje verdrietig want ze wil dat alle mensen in het paradijs komen waarop de o zo gelovige moeder, die voortdurend naar allerlei verzen uit de bijbel verwijst, haar dochtertje uitlegt dat alle mensen in de hemel kunnen komen omdat mensen kunnen veranderen, ook homo's.

Ik vind het een walgelijk filmpje, overtuig uzelf en klik op deze link: anti-homofilmpje JG. Deze jehovagetuigen maken misbruik van de Grondwet om te zeggen wat ze vinden en claimen ongegeneerd hun recht op godsdienstvrijheid. Hier zien we dat die rechten en vrijheden met elkaar in botsing komen. Dit soort gelovigen is dus van mening dat hun vrijheden en rechten zwaarder wegen dan die van mensen met een andere seksuele geaardheid.

Je wordt hier verdrietig en woedend van. Dit soort gelovigen verdienen geen vrijheden of rechten, zij plaatsen zichzelf buiten de rechtsorde. Dit is het zoveelste bewijs dat we de vrijheid van godsdienst moeten clausuleren. Het is onaanvaardbaar dat kleine kinderen op deze schandalige manier worden geïndoctrineerd met denkbeelden die in onze Grondwet verboden zijn.

Het COC spreekt terecht haar afkeuring uit maar ik zou graag zien dat het COC naar de rechter stapt en een toetsing van dit walgelijke gedrag van jehovagetuigen aan de Grondwet eist.

Geen opmerkingen: