zondag 1 mei 2016

Vossius


In de NRC van 30 april lezen we over een in 2010 verschenen boek Oneigentijds getiteld van de hand van ene Vossius. De hoofdpersoon van deze roman heet eveneens Vossius, waarmee we gevoeglijk aannemen dat Vossius de ideeënwereld van zijn hoofdpersoon goed kent en van harte onderschrijft. In het boek, ik citeer hier uit het artikel in de NRC, wordt de huidige maatschappij beschreven als een decadente, doelloze, energieloze catastrofe. Vossius de hoofdpersoon en schrijver van deze roman hamert op de noodzaak van geweld en discriminatie, onderdrukking van vrouwen en het afschaffen van mensenrechten.

Ik weet het, met zo'n korte samenvatting doe ik boek en schrijver onrecht maar desondanks ben ik niet van plan deze roman te gaan lezen. Ik wil er de tijd niet voor vrij maken. Veel belangrijker is het gegeven dat achter deze nom de plume SCP-ambtenaar Pepijn van Houwelingen schuil gaat. Wie? Inderdaad, een van de initiatiefnemers tot het Oekraïne-referendum. U weet wel dat groepje getroebleerde idioten dat geen ruk om Oekraïne geeft en er alleen maar op uit was en is om zand te strooien in de machine die EU heet. Dat groepje dat het Nederlandse volk besodemieterde om hun eigen obscure politieke idealen na te jagen.

De laatste zin van deze "roman" eindigt aldus: "Tenslotte dient, zodra deze mogelijkheid zich voordoet, de burgerij zich zo snel mogelijk te bewapenen omdat in laatste instantie alleen een bewapende en georganiseerde burgerij voldoende zekerheden biedt tegen hypercentralisatie, staatsterreur en onderdrukking". Het is maar dat u het weet.

En door dit soort volk heeft u zich naar het stemhokje laten verleiden?

Geen opmerkingen: