donderdag 29 juni 2017

A History of the Palestinian People


Een zekere Assaf A. Voll, afgestudeerd in Joodse Studies aan de universiteit van Haifa publiceerde een boek met bovenstaande titel. Het bleek een bestseller bij Amazon. Toch heeft de internetretailer het boek van de schappen gehaald. Het boek bestaat uit blanco pagina's.


Ik weet niet wat Voll allemaal bestudeerd heeft daar aan de universiteit van Haifa maar veel bijzonders kan het niet zijn geweest. Kennelijk geïnspireerd door Golda Meir ("There were no such thing as Palestinians") en niet gehinderd door enige kennis van de geschiedenis van zijn regio meende hij dit misselijk makende boekje uit te moeten brengen. En het geeft natuurlijk te denken dat mensen er ook nog eens ruim zes dollar voor over hebben.


Maar goed, zoals iedereen het recht heeft een boek met blanco pagina's te publiceren, zo heeft ook iedere verkoper het recht zo'n boek niet aan te bieden. Het verwijt van Voll dat Amazon hypocriet is lijkt mij overigens terecht: lege boeken over Amerikaanse democraten en boeken van Holocaustontkenners worden nog steeds wel aangeboden door deze internationale bol.com. Dat maakt het product van Voll overigens niet minder smakeloos.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Het boek symboliseert met die lege pagina's de feitelijke historie van het Palestijnse volk, die in de 20e eeuw zich begon te verbeelden een volk te zijn. De metafoor voor dit boek over 3000 jaar Palestijnse geschiedenis wordt door de Palestijnen zelf aangeleverd met hun 24 miljoen kostende museum in Ramallah die sinds haar opening in 2016 nog leeg staat.

enno nuy zei

Het gebruikelijke cynische commentaar van iemand die het minieme beetje empathie dat hij in zichzelf nog aan weet te boren, wenst te reserveren voor enkel joodse Israëliërs. Mag ik u een goede raad geven? Emigreer naar de VS, the home of the brave and the land of fake news. U zult u daar helemaal thuis voelen.

Anoniem zei

Revisionisme maakt deel uit van de Arabische cultuur, zoals het ontkennen dat er ooit een Joodse samenleving heeft geleefd in Jerusalem bijvoorbeeld. Er heeft in de geschiedenis van Palestina zoals het vele eeuwen is genoemd, nooit een Palestijns volk bestaan.

Late Ottoman Rule over Palestine: Its Evaluation in Arab, Turkish and Israeli Histories, 1970-90 Author(s): Maurus Reinkowski.
Source: Middle Eastern Studies, Vol. 35, No. 1 (Jan., 1999), pp. 66-97
Citaat Blz 83
Arab and Palestinian historians of Palestine were faced with the problem of proving the big bang of the nation state without it having actually taken place. Voids in the past had to be filled by historical writing. The triumph of the nation state was, in the case of Palestine where it did not take place at all, performed in effigie.

Citaat 2 Blz 89
Turkish histories defend the 'Palestinian case' only to a small extent. Palestine is part of imperial Ottoman history.

enno nuy zei

Dat er nog geen Palestijnse staat was wil niet zeggen dat er geen Palestijns volk was. Golda Meir zat ernaast en dat wist ze drommels goed. De joodse claim op Palestina is gebaseerd op apocriefe boeken. Ook een religieus postulaat kan nooit een rechtvaardiging zijn voor de nakba.

Anoniem zei

Er was geen Palestijns volk met een 3000 jaar historie in het toenmalige Palestina zoals dat destijds werd genoemd. Het gebied wat nu Israel en de Palestijnse gebieden omvat was dermate dun bevolkt in de periode vanaf 1800 demografisch vastgesteld, dat verschillende Engelse reizigers dit omschreven als een desolaat gebied, waar nauwelijks mensen woonden. Een volk zonder land voor een land zonder volk heeft veel waarheid in zich.

De staat Israel is in 1948 op internationaal volkenrechtelijk erkende wijze door arbitrage van de VN erkend, en daar heeft de heer Nuy nog steeds grote moeite mee, dus verwijst hij maar weer eens naar zogenaamde apocriefe boeken als bron van de staat Israel.

De Palestijnen vieren elk jaar hun Nakba, die zoals we weten plaatsvond, toen de Palestijnen en hun Arabische broeders in 1948 de door de Verenigde Naties erkende staat Israel aanvielen, waarbij de Arabische broeders de Palestijnse bevolking opriep te vluchten.

"Ook een religieus postulaat kan nooit een rechtvaardiging zijn voor de nakba."
Hiermee bedoelt de heer Nuy ik kan het niet met feitelijke argumenten onderbouwen, maar het wordt zo vaak beweert, dus neem ik het ook maar als waarheid aan.


enno nuy zei

het voltooid deelwoord van beweren is beweerd, met een -d