woensdag 28 juni 2017

We hebben er niets van geleerd!


Die rare Engelsen hebben zich wat op de hals gehaald met hun Brexit. Een deel van The City, het financiële hart van tenminste Europa, zou overwegen elders onderdak te zoeken. Dublin, Frankfurt, Parijs en Amsterdam zouden potentiële reisdoelen zijn.


Maar Amsterdam verliest een groot deel van haar aantrekkingskracht vanwege het strenge bonusbeleid van de Nederlandse overheid. Dixit Hans de Boer van VNO-NCW. En daarmee lopen we volgens diezelfde kletsmajoor wel 17.000 banen mis en zeker 1 miljard aan belastinginkomsten. Ik zou graag - als dat mogelijk was - een experiment willen doen. We schrappen onze strenge bonuswetgeving en kijken na drie jaar of Hans de Boer gelijk heeft gekregen. Ik durf te wedden van niet. Maar dat experiment is niet mogelijk en gelukkig ook niet nodig.


De regering wil niets doen aan de lonen van de lager betaalden in ons land en dan zou het een gotspe zijn als we een ziekelijke bonusregeling mogelijk zouden maken voor een stelletje buitenlandse bankiers en verzekeraars?! Dan ben je toch ergens de weg kwijt geraakt? Iedereen heeft toch inmiddels Dit kan niet waar zijn van Joris Luyendijk gelezen?

Als de PvdA hier een halszaak van zou maken, zou ik dat begrijpen. Maar ik vermoed dat Rutte wel een weg weet te vinden om Hans de Boer zijn zin te geven. De ChristenUnie heeft in ieder geval tegen de motie gestemd die ze eerder samen met de PvdA en de SP had opgesteld.

Geen opmerkingen: