vrijdag 30 juni 2017

Pesterijen van een schurkenstaat


In het Palestijnse dorp Jubbet adh Dhib heeft Nederland 96 zonnepanelen geplaatst om de plaatselijke bevolking van elektriciteit te voorzien. Het Israëlisch leger heeft deze panelen gesloopt en daarbij vernielingen aangericht. De officiële lezing van Israël is dat er geen vergunningen voor het project waren afgegeven.

Dat is op zich juist maar vergeten wordt erbij te vermelden dat Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever vrijwel nergens een vergunning voor krijgen. De zonnepanelen waren al ruim een half jaar in gebruik. Nu moet de bevolking terugvallen op generatoren. Vlakbij het dorp bevinden zich meerdere illegale joodse nederzettingen. Daar wordt uiteraard niets gesloopt of gestolen.

Buitenlandse Zaken heeft ernstig geprotesteerd en dat is diplomatiek taalgebruik voor 'woede'. Maar het zal niets uitmaken. Voor Israël zijn Palestijnen volstrekt irrelevant geworden. En het land komt er mee weg ook.

Foto: Comet-ME Tomer Appelbaum

4 opmerkingen:

Anoniem zei

De term schurkenstaat laat weer eens zien hoe eenzijdig en selectief de heer Nuy zich opstelt.
Is de heer Nuy niet erg verontwaardigt over de wijze waarop Erdogan bezig is de Turkse belangen hier in Nederland te behartigen, en zich niks van onze wetten aantrekt.

Volgens de heer Nuy krijgen de Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever vrijwel nergens een vergunning voor, en dat rechtvaardigt dus het eigenhandig financieren en zelfs onwettig uitvoeren van bouwprojecten door Nederland.

Wat de laatste opmerking betreft, over de irrelevantie van de Palestijnen, dat zien we vooral wanneer de Palestijnen door hun eigen broeders worden afgeslacht, en hun westerse vrienden stijf de ander kant opkijken.

enno nuy zei

Leg nou eens uit waarom u zo'n kritiekloze bewonderaar en verdediger van Israël bent. En laat Turkije erbuiten. U maakt er een jij-bak van. En verontwaardigd eindigt op een -d en niet op een -t

Anoniem zei

De heer Nuy stelt de verkeerde vraag. Waar komt zijn obsessie voor Israel en de Joden vandaan. Waarom eist hij van de Joden en of de staat Israel hogere morele normen en waarden dan van welke samenleving elders.
De wijze waarop Erdogan hier in Nederland de Turkse wetgeving op inwoners van Turkse komaf meent te mogen toepassen, wordt door de heer Nuy ten zeerste veroordeelt.
Maar voor Israel gelden die normen in de optiek van de heer Nuy niet.
Dat is geen jij-bakken, maar een terechte vraag om die dubbele standaard eens toe te lichten.

enno nuy zei

Het voltooid deelwoord van veroordelen eindigt op een -d en niet op een -t. Slordig schrijven leidt tot slordig denken.