vrijdag 9 juni 2017

De alternative facts van Thierry Baudet


Nederlands grootste intellectueel (dixit de man zelf) Thierry Baudet leutert er maar op los. Hij bezoekt een of ander congres in de Verenigde Staten en laat zich daar interviewen. De NRC liet fact checking los op drie uitspraken van deze mentaal getroebleerde parlementariƫr.
Zo beweerde TB dat tweederde van de leraren in de grote steden in Nederland zegt dat de integratie compleet is mislukt. Blijkt in de verste verte niet te kloppen. Vervolgens laat de snoodaard de Amerikanen weten dat "we in de straten een toename van de criminaliteit zien". Ook dit blijkt ver bezijden de waarheid. En tot slot  meende hij zelfs dat "we waren slachtoffer van diverse terreuraanslagen in Nederland". Hoe hij op deze gedachte komt is een raadsel; er waren in ons land twee terroristische incidenten, namelijk de aanslag op Theo van Gogh en brandbommen die naar een moskee in Enschede waren gegooid.


TB was in Amerika en hij moet hebben gedacht dat ze in dat land massaal voor alternative facts waren gevallen. Tijd om er zelf een paar te bedenken, kennelijk.

Geen opmerkingen: