vrijdag 11 mei 2018

Glas


We bezochten het Rijksmuseum Twente in Enschede om er de tentoonstelling van glaskunstenaar Bernard Heesen te zien. Aanvankelijk werd Heesen opgeleid als architect maar hij besloot uiteindelijk het werk van zijn vader voort te zetten in de glasblazerij de Oude Horn. De expositie in Enschede heeft als titel De Waanzin van de 19de Eeuw meegekregen. Heesen is vooral bekend van wat hij zelf zijn Encyclopedische Gewrochten noemt.


Al het werk dat in Enschede tentoongesteld wordt grijpt terug op gravures uit de 19de eeuw. Maar Heesen geeft daar telkens wel zijn eigen onnavolgbare draai aan. Zijn sculpturen en arabesken zijn overdadig, weelderig, barok, bizar en getuigen van een eindeloze fantasie en vooral creativiteit.







 

Tot 19 augustus kunt u deze tentoonstelling bewonderen en ik kan hem u van harte aanbevelen, verras uzelf en ga er eens kijken. Het werk van Heesen is ongekend en ongeƫvenaard: barok, sensueel, erotisch, geestig en getuigend van onvoorstelbaar vakmanschap. Ga erheen, u zult er geen spijt van krijgen!


Geen opmerkingen: