dinsdag 14 juli 2020

Franekeradeel


Op wat zich aan liet zien als een van de mooiste dagen van deze julizomer fietsten wij door Friese weilanden via Kubaard, een van die vele idyllische dorpjes in Friesland, Tzum en Lutjelollen naar het pittoreske Franeker om via Wjelsryp, Westerein, Baaium, Tsjeppenbur, Hillaard en Baard weer terug te keren naar Easterlittens.


Wie ooit die fietsknooppunten heeft uitgevonden, verdient een standbeeld. Zal nooit tot controverses leiden, vermoed ik. In Friesland hebben ze echt hun best gedaan om werkelijk schitterende fietsroutes uit te zetten, vaak dwars door eindeloos weilandgebied waar je per definitie geen ander verkeer tegenkomt en waar ook medeweggebruikers tot de zeldzaamheden behoren.



Wie van Kubaard naar Tzum fietst komt op een zeker moment midden in de weilanden een prachtige picknickplaats tegen. En als je zeker wil weten dat je alleen de mooiste stukken natuur befietst, dan zoek je op route.nl een fietsroute die je de moeite waard lijkt. Een onmisbare app inmiddels, met meer dan 100.000 fiets- en wandelroutes in Nederland en België! Succes verzekerd.


Geen opmerkingen: