maandag 27 juli 2020

Is de volgende volstrekte idioot in aantocht?


Ik hoorde op de radio meerdere keren zegslieden en influencers positief praten over Kanye West, een van de presidentskandidaten in de VS. West is een bekende rapper zoals u weet en bovendien getrouwd met Kim Kardashian. Samen vormen ze een extreem succesvolle marketingmachine voor het exploiteren van hun persoonlijk leven.


West is pro life, tegen abortus (ook al verklaart hij dat abortus legaal zou moeten zijn) en een groot fan van Trump. Hij heeft zich op zijn eigen manier gekandideerd in South Carolina. Kijk nu eens naar het filmpje hieronder en vorm uw eigen oordeel.


Dat er volstrekte idioten op de wereld rondlopen is een gegeven. Dat zulke idioten ook posities kunnen bereiken waar ze nooit terecht hadden moeten komen is al evenzeer een gegeven. Dat ze in de VS gek zijn op zulke gestoorde gekken hebben we de afgelopen vier jaar dagelijks met eigen ogen kunnen zien. In de VS is alles mogelijk zodra het denkbaar is.


Maar dat hier in Nederland mensen bereid zijn met een zekere welwillendheid naar een complete gek als Kanye West te willen luisteren gaat er bij  mij niet in. Mind boggling noemen ze zoiets. Een van de commentaren onder dit filmpje luidt: "United States of America, the whole nation has become nothing but a reality show and the rest of the world, it's audience." Zo is het.


Geen opmerkingen: