dinsdag 1 september 2020

Geen Europe first

 

Een buitengewoon verstandig en prijzenswaardig besluit van Europa om aan te sluiten bij COVAX, de Covid 19 Vaccine Global Access Facility. COVAX moet ervoor waken dat een vaccin tegen Corona ook voor de armere landen beschikbaar komt. COVAX is een initiatief van Bill Gates, voor de complottheoretici onder ons onmiddellijk reden om het af te wijzen. Maar ik ga hier en nu niet in dat soort nonsens.COVAX werkt als een grootinkoper voor de nu aangesloten 172 landen, samen goed voor 70 procent van de wereldbevolking. 


De Amerikanen doen niet mee aan COVAX. Dat staat immers haaks op MAGA, make America great again van Trump. Hoe rechtvaardigen de Amerikanen hun niet-deelname? Met een briljante redenering, u zult het niet geloven als u dit leest: als in een vliegtuig de luchtdruk wegvalt en de zuurstofmaskertjes komen ujt het plafond, dan zet je zo'n masker ook eerst bij jezelf op voordat je anderen helpt! Vindt u dit niet waanzinnig?

En om dan toch nog even terug te keren naar complottheorieën, onlangs meende Viruswaanzin een scoop te hebben door te onthullen dat de broer van Corona-ambassadeur Fijke Sijbesma directeur van AstraZeneca was, het bedrijf waar de Nederlandse overheid vaccins tegen Corona zou hebben besteld. Niet alleen was het geen scoop omdat die informatie allang publiek beschikbaar was maar daarnaast is het zo dat niet de NL overheid maar de EU de vaccins bij dit bedrijf besteld heeft. 't Is maar dat u het weet.

Geen opmerkingen: