woensdag 4 mei 2022

De spagaat van Israël in Oekraïne

 

Israël is niet bereid wapens te leveren aan Oekraïne en houdt zich op de vlakte wanneer het erop aankomt de Russen te veroordelen voor hun oorlogsmisdaden in Oekraïne. De reden hiervoor is simpel: Realpolitik. De Russen houden de wacht in Syrië en dat is direct in het belang van Israël. Op zich is dat al nauwelijks te verdedigen. Alsof de Russen in Syrië zijn vanwege Israël. Niets is minder waar. Ze gaan er dus ook niet weg wanneer Israël iets doet wat de Russen niet leuk vinden. 

Maar nu heeft Lavrov verklaard dat Hitler zelf een jood was en dat vinden de Israëliërs, begrijpelijkerwijs, weer niet leuk. De bewering van Lavrov is pervers en leugenachtig. „Zulke leugens zijn bedoeld om de Joden zelf de schuld te geven van de meest verschrikkelijke misdaden in de geschiedenis en zo de onderdrukkers van de Joden vrij te pleiten van hun verantwoordelijkheid”, oordeelde premier Naftali Bennett. „Het gebruik van de Holocaust van het Joodse volk voor politieke doeleinden moet onmiddellijk stoppen.” (bron: NRC 2 mei 2022) We kunnen slechts vaststellen dat de Russen compleet gek zijn geworden en niet terugdeinzen voor de grofste leugens over en verdraaiingen van de geschiedenis om hun gedrag te rechtvaardigen. De Russen zijn zelf antisemitisch en er zijn eigenlijk geen woorden om te beschrijven hoe ziek de geest van Poetin en Lavrov werkelijk is. 

Maar laat je niets wijsmaken. Ook de Israëliërs zelf weten van wanten als het om de geschiedenis gaat. In 2015 verklaarde Netanyahu: "Adolf Hitler was helemaal niet van plan de joden uit te roeien, hij wilde ze slechts het land uitzetten.Dat de nazidictator zo'n zes miljoen joden toch de dood injoeg, zou hem zijn ingefluisterd door de islamitische moefti van Jeruzalem, Haj Amin al-Hoesseini. De moefti zou tegen Hitler hebben gezegd dat alle joden naar Palestina zouden komen als hij ze het Duitse Rijk uit zou zetten. "Maar wat moet ik dan met hen doen?", zou Hitler hebben gevraagd. "Verbrand ze", zou het islamitische kopstuk als antwoord hebben gegeven."

Geen opmerkingen: