zondag 25 september 2022

Decision to leave

 

Decision to leave is een film van Park Chan-Wook uit 2022. Met twee prachtige hoofdrollen: Tang Wei als femme fatale Seo Rae en Park Hae-il als rechercheur Hae-jun. In de bijrollen wordt geregeld - het moet gezegd - overgeacteerd, zulke rollen dreigen dan karikaturen te worden. Je ziet dat wel vaker bij Koreaanse films. Maar het spel tussen de beide hoofdrolspelers is overtuigend, innemend en soms zelfs ontroerend.

De plots van deze film, die draait om een tweetal verdachte dodingen, zijn af en toe wat gecompliceerd en zo ontging mij het belang van verwisselde telefoons in het eerste sterfgeval. Bij beide noodlottige voorvallen overlijdt de echtgenoot van femme fatale Seo Rae. Had zij daar nu wel of niet de hand in? Wat de zaak extra compliceert is dat rechercheur Hae-jun als een blok valt voor zijn hoofdverdachte Seo Rae en zij beantwoordt zijn gevoelens, uiteindelijk.

De film, die ruim de tijd neemt, eindigt in een uiterst dramatische slotscène waarin de rechercheur zich realiseert dat hij niet zonder deze enigmatische vrouw verder wil leven. Of zij nu schuld had een de dood van haar echtgenoot of niet. Maar dan voltrekt zich het noodlot dat je al voelt aankomen vanaf het moment dat beide betrokkenen elkaar voor het eerst ontmoeten.

Geen opmerkingen: