maandag 26 september 2022

Het wordt tijd voor een cordon sanitaire

 

De vraag is op welke manier je het verwerpelijke gedachtegoed van FvD het beste ontzenuwt, neutraliseert. Geen aandacht aan schenken lijkt mij nog steeds de meest effectieve methode maar die vlieger gaat niet op zolang er nog genoeg mensen zijn die er graag en gretig kennis van nemen. Zolang er nog genoeg kanalen zijn waar dit vitriool gulzig wordt uitgestort en ingenomen.

De jongste tweet van Kamerlid van Houwelingen (kijk vooral eens naar de evident foute kop van deze snotneus) vertegenwoordigt het zoveelste dieptepunt van de manier waarop FvD politiek meent te moeten bedrijven. Zonder enig probleem bedienen deze apostelen van Baudet zich van de methodes waar de bruinhemden van de nazi's berucht om werden. Zij creëren een sfeer van giftigheid tot op een zeker moment een of ander warhoofd meent dat aan hun smerigheid harde consequenties moeten worden verbonden. Dan zullen ze hun handen in onschuld wassen. Wat mij betreft spreken alle partijen in de Tweede Kamer een keihard cordon sanitaire af. Het is niet mijn meest favoriete maatregel maar nu acht ik het gerechtvaardigd, een dergelijke stap te zetten.

In de eerste plaats worden dan de schapen van de bokken gescheiden en wordt meteen helder wie de smerigheid van FvD aanvaardbaar vindt en in de tweede plaats hoeft een kabinet dan nooit meer demonstratief op te stappen. Men kan simpelweg volstaan met het afwenden van het gelaat en zichtbaar geen belangstelling voor de sprekers van deze moderne bruinhemden aan de dag leggen. Het schijnt dat van Houwelingen de gewraakte tweet inmiddels weer verwijderd heeft, waarmee hij slechts bewijst dat hij een ordinaire lafbek is.

Geen opmerkingen: