dinsdag 29 november 2022

Paul Cliteur glijdt af naar een steeds bedenkelijker niveau

 

De rechtsfilosoof Paul Cliteur is met emeritaat. Heeft hij des te meer tijd over voor FvD en ON. Daar worden we niet vrolijk van. Recent was er een uitzending van ON waarin eveneens rechtsfilosoof Raisa Blommestijn filmpjes liet zien waarin zwarte burgers op witte burgers insloegen. Dat in geen van die gevallen racisme ook maar enige rol speelde werd door Raisa gemakshalve maar verzwegen, anders kon ze haar punt niet maken. Ook sprak ze uitdagend bij voortduring van 'negers' terwijl het al vele jaren goed gebruik is dat woord te vermijden omdat het door de aangesprokenen als kwetsend wordt ervaren. Maar Raisa wilde zich graag anti-woke presenteren.

Cliteur zat erbij, in die gewraakte uitzending, en liet geen moment blijken dat hij het met het door Raisa Blommestijn te berde gebrachte oneens was. Terwijl voor iedere verstaander helder was: Raisa was ronduit racistisch. Cliteur ontkent dat overigens, geen wonder, Raisa is bij hem afgestudeerd.

Nu is Cliteur al tijden lang niet meer de scherpere academicus. Zijn beoordelingsvermogen laat hem steeds vaker in de steek. Hij heeft zich nooit van Baudet en de FvD gedistantieerd, sterker nog, hij is nog steeds lid van die partij en verklaarde onlangs nog, ter verdediging van de abjecte Gideon van Meijeren: "Wanneer de onderdrukkende maatregelen van de overheid nog een tijdje doorgaan zal dat leiden tot een herleving van de traditie van het natuurrecht: het recht dat hoger is dan het recht van de staat". Als dat geen donkerbruin gedachtegoed is, dan weet ik het niet meer.

Geen opmerkingen: