donderdag 10 november 2022

Vera Bergkamp is te kwader trouw en moet onmiddellijk afgezet worden

 

Uit een artikel in de Volkskrant van vandaag blijkt dat het onderzoek naar het functioneren van voormalig voorzitter van de Tweede Kamer Khadija Arib onder leiding staat van een van de twee anonieme klagers, topambtenaar Jorine Wolff. De huidige voorzitter van de Tweede Kamer, Vera Bergkamp, is niet van zins hier in te grijpen. Dat betekent slechts één ding: Vera Bergkamp is te kwader trouw en is bezig aan een persoonlijke vendetta jegens Khadija Arib.

Merk hierbij nog op dat het Vera Bergkamp was die destijds de verantwoordelijkheid droeg voor het personeelsbeleid en geen aanleiding zag in te grijpen toen er klachten over Arib rondzoemden. Waarom ze daar nu, twee jaar na dato, opeens anders over is gaan denken, blijft vooralsnog een raadsel.

Maar ook die mevrouw Jorine Wolff deugt natuurlijk voor geen meter. Het is te bespottelijk voor woorden dat ze überhaupt heeft overwogen de onderzoeksopdracht van het Presidium te aanvaarden. Het gaat hier om een abc-tje van integriteit en zowel Bergkamp als Wolff zakken finaal door het ijs. Zij doen niet eens moeite om de schijn van onafhankelijkheid te garanderen!

Khadija Arib heeft volkomen gelijk dat ze geen medewerking verleent aan deze nepvertoning. Het is een schande dat een alom gerespecteerd Kamerlid op zo'n manier geschoffeerd wordt. Die mevrouw Wolff dient een berisping te krijgen voor haar niet integer optreden en Vera Bergkamp dient afgezet te worden als Kamervoorzitter.

Geen opmerkingen: