dinsdag 19 augustus 2014

Lehava


Een Israëlische Arabier wordt verliefd op een joodse vrouw. Zij besluiten in het huwelijk te treden. Voorwaar een om meer dan één reden moedig besluit. Maar daar is niet iedereen het mee eens. Lehava, een groep joodse extremisten, verzet zich tegen assimilatie van joden en Arabieren, zij stellen zich ten doel "de dochters van Israël te redden". Gemengde huwelijken tussen joden en andere gelovigen werden door een woordvoerder bestempeld als "erger dan wat Hitler deed".

Ja, er lopen zulke idioten rond. De Israëlische president sprak zijn afschuw uit en noemde Israël een land dat zowel joods als democratisch is. Die mantra wordt al heel lang gebruikt, sinds 1948 om precies te zijn, maar dat is natuurlijk flauwekul. Een staat geënt op één religie, kan niet democratisch zijn. Maar dat erkennen zou Israël gelijkschakelen met alle omringende theocratieën.

Bentzi Gopstein, de aanvoerder van Lehava meent in goed gezelschap te verkeren als hij zegt dat "Golda Meir, who was Israel's Prime Minister, said that any Jew who assimilates is essentially a partner to the Nazi's work, since through assimilation you yourself are exterminating the continuation of the Jewish people. Assimilation is bringing the extermination of the Jews to the seventh million". Of Golda Meir dit echt zo gezegd heeft - je mag hopen van niet - heb ik niet kunnen achterhalen. Maar Gopstein zegt haar te citeren. De front man van Facebook Zuckerberg is met een niet-joodse vrouw getrouwd. Ook dat vond geen genade in de ogen van Bentzi Gopstein.

En wilt u nog iets meer weten over Lehava? Kijk dan op de volgende link: Waar Lehava voor staat

Maar hulde aan het bruidspaar!

Geen opmerkingen: