zaterdag 16 april 2016

Cor Boonstra heeft spijt


Ooit stond Cor Boonstra aan het hoofd van Philips en vormde hij het verlieslatende bedrijf om tot een afgeslankte maar zeer winstgevende onderneming. Hij werd er vorstelijk voor betaald en kreeg ook keurig op tijd zijn bonussen zonder dat hij daar zelf om hoefde te vragen.

Nu, zoveel jaren na dato, is Cor Boonstra tot andere inzichten gekomen. Het wordt tijd voor een andere koers en aangezien de politiek incapabel en imbeciel is, zal de redding uit het bedrijfsleven zelf moeten komen. Een stuk of vijf CEO's van grote ondernemingen zouden de koppen bij elkaar moeten steken en een nieuwe koers uit moeten zetten.

Bent u ook zo onder de indruk van Cor Boonstra? De politiek wegzetten als incapabel en imbeciel. Goedkoper kun je het niet bedenken. Kan Cor Boonstra mij drie, okay twee of: ik maak het hem gemakkelijk, één voorbeeld geven van het zelfreinigend vermogen van de Nederlandse bestuurder? In dat hele interview met Cor Boonstra in de Volkskrant stond slechts één waarneming van hem die ik volledig onderschrijf: "Elke keer dat weer een forse bonus betaald wordt, is dat een stimulans voor onlustgevoelens". Helemaal waar Cor! Wat doe je er aan?


Cor voert Paul Polman op, voorman van Unilever. Die geeft - zegt Cor - het goede voorbeeld. Nou, kijkt u maar eens op de volgende link hoe voorbeeldig Paul Polman van Unilever wel niet is: HPdeTijd over Paul Polman

Ja, met mannen als Cor Boonstra en Paul Polman komen we er wel.

Bron: Volkskrant 16 april 2016

Geen opmerkingen: