dinsdag 12 april 2016

Erdogan, raak'm waar je'm raken kan!


We weten inmiddels wel wat we van paljasdictator Erdogan kunnen verwachten. De Duitse cabaretier Jan Boehmermann heeft een smaadgedicht over deze nare en gevaarlijke politicus voorgelezen. Klik op deze link om een deel van die uitzending te zien: Gedicht Boehmermann over Erdogan

Heel erg slim van Boehmermann om voorafgaand, tijdens en na het gedicht voortdurend te roepen dat wat hij op dat moment aan het voorlezen is niet mag volgens het Duitse recht. Erdogan trapt er meteen in want Erdogan is behalve een nare en enge dictator ook een heel ijdele man die bovendien denkt dat hij de hele wereld naar zijn pijpen kan laten dansen.


Dit nare en enge staatshoofd heeft dan ook prompt formeel vervolging van Boehmermann door de Duitse justitie geëist. De cabaretier heeft hiermee een politiek proces uitgelokt. Je kunt ervan vinden wat je wil maar lef heeft hij wel.


Het zal zeker tot vervolging komen en ik hoop vurig dat Erdogan een smadelijke nederlaag lijdt in zijn kruistocht tegen de smaad die hij overal om zich heen waar denkt te moeten nemen. De superlatieven ontbreken me om uitdrukking te geven aan mijn afschuw van deze potentaat.

Ondertussen is het gedicht van Boehermann wel heerlijk en hij heeft gelijk: zoiets mag je niet hardop voorlezen. Maar wat heerlijk dat hij het wél deed!

Geen opmerkingen: