woensdag 3 mei 2017

Loonstein ontmaskert zichzelf als leugenaar en bewijst het ondemocratische karakter van Israël


Onlangs was Sigmar Gabriel, de Duitse minister van Buitenlandse Zaken op reis in Israël. Een geplande ontmoeting met Netanyahu werd op het laatste moment afgeblazen omdat de Israëlische regering het niet verdroeg dat Gabriel ook gesprekken had gevoerd met enkele ngo's waar Netanyahu c.s. niet zo dol op zijn. De Israëlische regering wil kennelijk dat alleen het officiële regeringsgeluid gehoord wordt.


Nu is Derk Walters, vaste NRC-correspondent in Israël te kennen gegeven dat hij het land moet verlaten. Lees het hele verhaal hier: Israël weigert verlenging visum Aanvankelijk liet Israël weten dat het de NRC niet langer als een mediaorganisatie wenste te erkennen en dat dientengevolge geen enkele NRC-journalist meer kon worden geaccrediteerd. Later bleek dat de Amsterdamse advocaat Loonstein, bekend van Federatief Joods Nederland en uitvoerder van jongetjesbesnijdenissen, de Israëlische regering had geschreven: "I can hereby certify and confirm by my signature below that Mr. Peter Vandermeersch.....is acting as both Editor in Chief and Director General....of NRC Handelsblad". Vanwege die vermeende combinatie van functies werd de NRC niet meer als een mediaorganisatie erkend. Dat Loonstein fabuleerde en volstrekte flauwekul beweerde mocht niet baten en ik ben ik er nu wel uit wat hem betreft: de man is uiterst kwaadaardig.


Protesten mochten niet baten. Het niet erkennen van de NRC als mediaorganisatie heeft Israël inmiddels weer ingetrokken maar nu heeft de regering een procedurele reden verzonnen waarom Walters het land dient te verlaten. Minister Koenders "betreurt" het besluit van de Israëlische regering. Maar dat is een schandalig lafhartige reactie. Onze minister had een zwaarder diplomatiek wapen moeten hanteren. Een land dat de persvrijheid niet respecteert kan geen democratie worden genoemd. Israël begint op dit vlak een stevig track record op te bouwen. Eerder al werd een werkvergunning geweigerd aan Human Rights Watch.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

De maatstaven die de heer Nuy hanteert ten aanzien van wat we onder een democratie moeten verstaan is nogal tweeslachtig Ten aanzien van de staat Israel, wordt die maatstaf zelfs aan uitspraken van een politicus verbonden.

Onlangs schreef hij nog dat Israël ondemocratisch was omdat ze orthodoxe joden die als één politieke beweging hun stem uitbrengen en dus in elke denkbare coalitie nodig zijn voor een meerderheidsregering. En daarom zelfs als een theocratie moet worden beschouwd.

En hoe denkt de heer Nuy over het democratische gehalte en de persvrijheid van en in de staat Turkije! Heb ik de afkeuring daarover gemist?

De heer Walters is een journalist die vergeet dat de status van die functie inhoud dat je aan een aantal voorwaarden moet voldoen, om die titel te mogen dragen. Bijvoorbeeld objectiviteit, neutraliteit, hoor en wederhoor, allemaal voorwaarden die de heer Nuy regelmatig journalisten verwijt wanneer ze een artikel schrijven waarvan de strekking hem zelf niet uitkomt.

Anoniem zei

Human Right Watch

In 2009, HRW held a fundraising dinner in Saudi Arabia, using HRW’s anti-Israel bias and the specter of “pro-Israel pressure groups” to solicit funds from “prominent members of Saudi society.” At the event, Sarah Leah Whitson, Director of the Middle East and North Africa Division, boasted that HRW allegations of human rights violations were instrumental in the Goldstone mission.

Withdrawal of donor support was mitigated by a 10-year, $100 million donation from billionaire George Soros beginning in 2010.

Claims to “accept no government funds, directly or indirectly.” Following criticism from NGO Monitor over massive support from Oxfam Novib, which receives the vast majority of its budget from the Dutch government, HRW added language to its website, saying: “we accept no government funds from these foundations, only privately sourced revenues.” This assertion cannot be independently verified.

Website lists organizations that provide “partnership and support” including: Open Society Institute, Ford Foundation, and others. However, following the Saudi funding controversy, HRW removed the names of donors as well as donation amounts from its annual financial reports posted online.

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
enno nuy zei

Beschuldigingen van antisemitisme aan mijn adres worden hier steevast verwijderd. Ik reageer niet op de posts van deze lafhartige anonieme reageerder die vooral in de pen klimt als er iets over Israël wordt gezegd wat hem niet aanstaat of als hij bewijzen van een marxistisch complot meent te ontwaren. Iemand die zeer selectief leest bovendien aangezien hij mijn berichten over Turkije gemakshalve maar overslaat. Iemand die kortweg als volgt reageert: wat Erdogan mag, mag Netanyahu ook.

Anoniem zei

Na Israel is de Turkse politieke leider Erdogan het ultieme doelwit van de heer Nuy. Zijn artikelen over Erdogan en hoe abject hij wel is zijn niet te tellen. Maar hij noemt Turkije geen enkele keer rechtstreeks een ondemocratisch land. Het is namelijk niet Turkije die door de heer Nuy als ondemocratisch word gekwalificeerd maar de door hem gehate Erdogan als verpersoonlijking van Turkije. [Erdogan is Turkije, en Turkije is Erdogan].

De citaten spreken voor zich; De Turken moeten zich schamen als ze beweren in een democratie te leven.
georkestreerde afbraak van de Turkse democratie.
geen illusies meer te maken over democratie. Die is voorlopig voorbij in Turkije.
Erdogan haalt een streep door de Turkse democratie. (Titel)
Dictator Erdogan bewijst dat islam en democratie niet bij elkaar passen.

De heer Nuy schrijft zelfs dat hij ervan geniet om Erdogan zo vaak en zo hard mogelijk te beledigen
Ook de begeleidende foto's van Erdogan laten bewust hem in ongemakkelijke posities en gezichtsuitdrukkingen zien.