vrijdag 24 augustus 2018

Dividendbelasting


D'66 en CU zullen zich niet verzetten tegen het schrappen van de dividendbelasting voor buitenlandse conglomeraten. Daarmee degraderen zij zichzelf tot slippendragers van het grootkapitaal. Het is werkelijk onvoorstelbaar hoe een regering een maatregel door kan drukken waar vrijwel iedereen een groot tegenstander van is.


De maatregel stond in geen enkel verkiezingsprogramma en is uitsluitend door onze leugenachtige premier, Mark Rutte, in het regeerakkoord geperst. Zou de maatregel aanvankelijk 1,4 miljard kosten, inmiddels zijn de kosten al gestegen tot boven de 2 miljard. Structureel!

Steeds meer buitenlandse bedrijven verklaren zich niet door een dividendbelasting te laten weerhouden van vestiging in het ene of andere land. Het argument van de premier, werkgelegenheid, is volslagen uit de lucht gegrepen en wordt nergens, maar dan ook nergens (getalsmatig) onderbouwd.


Ik zou denken: het parlement kan het toch niet laten gebeuren dat een bewezen leugenachtige premier in zijn eentje een maatregel doordrukt die op geen enkele wijze het belang van de Nederlandse burger dient. Rutte is de antidemocraat par excellence! Wie gaat hem stoppen nu Pechtold en Segers hem gewoon zijn gang laten gaan?

Geen opmerkingen: