woensdag 15 augustus 2018

Ramp Genua schuld van EU, dixit Salvini


Je kan erop wachten. De eerste de beste ramp in Italië is door de Lega Nord minister van binnenlandse zaken, Mastteo Salvini, aangegrepen om de EU de schuld te geven. (FD 15 augustus 2018) De argumentatie is even bondig als verwerpelijk: de EU begrotingsregels zijn veel te streng en dat gaat ten koste van de veiligheid van de Italianen.

Dit is een typisch rechts-populistische redeneertrant. Salvini gaat aan alles wat werkelijk relevant is voorbij: de Italianen behoren tot de vroegste EU-leden; de regeringsleiders gezamenlijk hebben de EU begrotingsregels opgesteld en goedgekeurd; er bestaat geen enkel verband tussen de EU-begrotingsregels en de veiligheid van burgers in lidstaten.


Politici als Salvini zijn ordinaire volksmenners en het is maar te hopen dat de Italiaanse kiezers hier meteen doorheen prikken. Ik vrees dat we ons weinig illusies hoeven te maken. Nader onderzoek zal aan moeten tonen hoe de onderhoudsstaat van de brug in Genua was. De Italiaanse politiek heeft al het ontslag van de brugbeheerder geëist. Allemaal voor de bühne en veel te snel, Salvini voorop. Ronduit afschuwelijk zulke onverantwoordelijke politici.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Het is natuurlijk geen geheim, dat de vorige opeenvolgende socialistische regeringen in Italië meerdere malen grondig waren geïnformeerd over de gevaarlijke staat waarin de brug zich bevond, maar die deden helemaal niks.

John Wervenbos zei

Die brug was qua constructie gebouwd voor verkeersstromen van de jaren zestig. Volkomen out-of-date.

enno nuy zei

Bovendien, bestudeer nou eerst eens de Italiaanse parlementaire geschiedenis voor u begint te raaskallen over socialistische regeringen. Wilt u enige hulp daarbij? Kijk dan eens op https://www.ditisitalie.nl/alles-over-italie/politiek-in-italie/