donderdag 30 augustus 2018

Studieschuld en leenmoraal


De studieschuld van Nederlandse studenten (exclusief de gevolgen van het leenstelsel) is gestegen tot 11 miljard (inclusief het leenstelsel gaat het circa 18 miljard) Dat is een enorm bedrag. Studentenbonden - zo is te lezen op de NOS website - vrezen voor de toekomst van de schuldenberg: "Het meest schrijnende is dat we als samenleving een jonge generatie aanleren dat lenen normaal is. Dat is gecreƫerd door het leenstelsel, dat werpt niet zijn vruchten af".

Zelden heb ik grotere onzin gelezen. Nee, het is kennelijk wenselijk dat we een jonge generatie leren dat krijgen normaal is! Eigenlijk vind ik dat studenten die dit soort kul uitkramen niet op de universiteit thuishoren.

Op de website van de NOS staat een helder artikel over dit onderwerp. Daarin worden ook studenten aangehaald die helemaal geen moeite met het leenstelsel hebben. En een filmpje waaruit blijkt dat het verkrijgen van een hypotheek onder het oude stelsel een stuk ongunstiger is dan onder het leenstelsel. Zie de volgende link: NOS over studieschuld

Geen opmerkingen: