zaterdag 17 juli 2021

De Anningahof

 

Even boven Zwolle vindt u, praktisch naast de A28, een prachtige beeldentuin, initiatief van Hib Anninga. Ik neem aan een (voormalig) industrieel. Wij gaan hier geregeld naar toe, een jaarlijks bezoek is zeer de moeite waard. Tenminste, als je van een prachtig park en tot de verbeelding sprekende beelden houdt. Dit laatste merk ik hier op omdat we nog onlangs een beeldentuin bezochten waar eigenlijk niet meer dan goed bedoelde huisvlijt werd geëxposeerd. Leuk maar oninteressant.


Hoe anders is dat met de beelden die je geregeld in de Anningahof tegenkomt. Om dat te kunnen beoordelen moet u er beslist zelf gaan kijken en misschien dat deze post u daartoe aanmoedigt. Er is echt veel werk te zien dat aanzet tot denken, waar je vrolijk van wordt of dat je om een of andere reden boeit. In deze fotoreportage krijgt u een beeld van wat er momenteel in de Anningahof te zien is. Maar u moet het echt zelf gaan zien, er gaat niets boven de onmiddellijke persoonlijke waarneming.

Jammer dat de website geen enkele informatie geeft over het park, de tuin zelf. Van wie is het ontwerp, wie heeft hem aangelegd? De ontwerper van deze prachtige en inspirerende tuin verdient die vermelding. Dat de beelden in de Anningahof zo tot hun recht komen is mede dankzij het schitterende ontwerp van de tuin. Hoe het ook zij, heeft u een regenloze middag over, rij dan eens naar Zwolle voor een unieke ervaring. Vanaf juni kunt u er terecht maar de website vermeldt niet tot wanneer het park toegankelijk is. 

 
 
 


Geen opmerkingen: