dinsdag 10 januari 2012

Onbeschoftheid kent geen tijd


Al sinds jaar en dag weten we dat we ons bij het betreden van een kerk in Italie decent moeten kleden, we vonden dat nooit een probleem. Zoveel moeite kost het niet een simpele wens te honoreren. Het motto: when in Rome, act like the romans.

Wilders' PVV - door sommigen vooralsnog ten onrechte als een fascistische partij gezien (de PVV is geen partij, er kan maar één man lid van zijn, de rest moet luisteren en zijn bek houden) - weet het 's lands wijs, 's lands eer handig uit te venten en pakt iedere strohalm aan om te bewijzen dat de islam niet deugt en dat moslims moeten integreren, bij voorkeur assimileren. We mogen aan niets meer kunnen merken dat het eigenlijk moslims uit den vreemde zijn.
Ook met het koningshuis heeft de PVV niets op, Wilders tweet bij iedere openbare uiting van de koningin dat ze volgens hem de weg kwijt is en maar beter haar mond kan houden.

Nu wordt er weer een rel getrapt omdat de koningin tijdens een staatsbezoek in de VAE en Oman tijdens een moskeebezoek een hoofddoek droeg. Wat wij van de allochtonen bij ons verlangen, geldt voor de PVV dus niet wanneer wíj ons elders begeven. Hoezo aanpassen aan de heersende normen en waarden, de Leitkultur? Dat is alleen voor moslims die naar Nederland komen, maar niet voor Nederlanders die naar het buitenland gaan.

Dat je bij het betreden van een synagoge toch echt een keppeltje op moet, daar raken ze bij de PVV niet van onder de indruk. Het keppeltje is immers niet het symbool van vrouwenonderdrukking. De hoofddoek van de moslims is dat wel, aldus de PVV. Alsof het niet van een ongehoord onbeschofte vrouwonvriendelijkheid getuigt de hoofddoek te betitelen als kopvodden? Dat geen enkele islamitische vrouw de hoofddoek als een symbool van vrouwenonderdrukking ziet maakt de PVV niets uit. De PVV bepaalt wel wat vrouwenonderdrukking is en wat niet. En dat ultraorthodoxe joden een volledig gesegregeerde samenleving nastreven en dat in sommige joodse kringen vrouwen kaalgeschoren worden en hun leven lang een pruik moeten dragen, dat horen ze bij de PVV uiteraard liever niet.

Nog schaamtelozer is het gedrag van slippendrager Brinkman die nu opeens durft te beweren dat de hoed van de koningin haar kroon zou vertegenwoordigen. En over die kroon wordt nu in de VAE en Oman een islamitische hoofddoek gedrapeerd. Oftewel: de koningin maakt haar kroon ondergeschikt aan de islam. Hoe bizar wil je het hebben?

De PVV is een beetje uit georeerd over Europa en de Euro (die komen straks vanzelf wel weer terug) en is de koningin reuze dankbaar dat ze de partij (die geen partij is) nu de gelegenheid biedt het thema islam weer eens op te rakelen. Het gaat niet om wát er over je gepraat wordt, áls er maar over je gepraat wordt. De PVV bestaat bij de gratie van de tweedeling in de samenleving en die zullen ze koste wat het kost koesteren, ook wanneer het instandhouden van die mythe is gebaseerd op aantoonbaar onjuiste aannames en veronderstellingen. En zo blijft de PVV onder het motto dat de gestage druppel iedere steen holt, beweren dat er geen verschil is tussen nationaalsocialisten en socialisten en zo blijft de PVV volhouden dat de hoofddoek staat voor vrouwenonderdrukking.

Nee, de PVV is geen fascistische partij (het ís geen partij) maar wel een misselijk makende beweging, het is de vleesgeworden grofgebekte onbeschoftheid. Ik wil het dan toch maar gezegd hebben: als Wilders de kans krijgt, holt hij Orban achterna. Nederland, het Hongarije van de NEURO-zone.

1 opmerking:

Marius zei

Ook al donder je de partij a.h.w. het graf in, aandacht krijgt hij. Hoeveel? Veel, heel veel - als ik naar boven scrol. (Maar ik ben het geheel met je eens!)