dinsdag 24 januari 2012

Wilders herbezint (?)


Waar niemand mee rekende, Wilders wel als laatste, is dat een relatief onbekende naturel politicus uit de SP zo snel furore zou maken, niet door simpele kreten of groffe taal maar door een heldere oppostie te voeren die voor elke burger goed te volgen is. Roemer is naast Pechtold de enige politicus die werkelijk tegen Wilders is opgewassen en hij pareert de onsmakelijke taal van Wilders op een meer dan voortreffelijke manier.
Wilders heeft zijn hand overspeeld door zijn schandelijke aanval op de koningin en meteen ziet hij hoe vluchtig ook zijn "stemvee" is. En opeens heeft Wilders geen belang meer bij snelle verkiezingen. Met zijn eigen thema's is hij geen trending topic meer. Er is een crisis gaande en daar maken de mensen zich echt druk om. En het kiezersvolk is slim genoeg om sceptisch te staan tegenover een achterwaartse vlucht terug naar de gulden, zoals Wilders hen belooft. Dat de SP ook niets van Europa en de Euro moet hebben, sneeuwt kennelijk onder en dat moet alles van doen hebben met het fatsoen van Roemer en diens consequent heldere boodschap.
Wilders geeft nu al aan dat de kans dat het kabinet in het zadel blijft fifty-fifty is. Dat noemen we de strategische terugtocht van een politicus die door zijn eigen grote bek wordt ingehaald.
Ik zie het graag gebeuren allemaal, zij het dat mijn voorspelling dat we dit jaar verkiezingen krijgen zo natuurlijk nooit uitkomt. Dat moet dan maar zo zijn.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik zie bruin 1 wél vallen dit jaar...

Marius zei

Zou het werkelijk gedaan met het verzilveren van zijn inspiratie? Ten gunste van historische winst SP. Agnes Kant komt terug als minister van Volksgezondheid.

enno nuy zei

Ik hoop met u mee!

orithyia zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.