woensdag 15 februari 2012

Wie vuil spuit is dom


De PVV website wordt bovenaan gesierd met grote koppen zoals: "Kun je niet beter terugkeren?" en "Schaamteloze dieven" en "Oost Europeanen worden steeds crimineler, ze worden werkloos en gaan stelen".
Daarmee zijn alle Oost Europeanen in een keer weggezet als tuig. Vervolgens mag je anoniem invullen of ze aanleiding geven tot overlast, geluidsoverlast, parkeeroverlast, dronkenschap, verloedering of iets anders (mag je zelf invullen). En tot slot mag je aankruisen of er sprake is van baanverlies.
Zelf vindt Wilders dit een fantastische website die niet discrimineert. In werkelijkheid betreft het hier de grootste vuilspuiterij in de Nederlandse politiek sinds decennia.
Het is begrijpelijk en terecht dat ambassadeurs van de Midden- en Oost Europese landen hiertegen protesteren, zoals het ook begrijpelijk en terecht is dat het Europees Parlement hier schande van spreekt.
Ook het bedrijfsleven maakt terecht bezwaar tegen deze walgelijke xenofobie die maar weer eens duidelijk maakt hoe gevaarlijk deze Wilders is. Maar de PVV leider wil van kritiek niet weten. Het buitenland moet zich niet met ons bemoeien. Zo simpel is dat.
De PVV is even dom als zij walgelijk is. Wie op Europees niveau zaken wil doen, wie aan Schengen wil morrelen, wie de afdracht aan Europa wil verminderen, wie het Europees immigratiebeleid wil aanscherpen, die heeft steun van Europese partners nodig. Die steun zal Nederland na nu niet gemakkelijk meer verwerven. Het buitenland vertrouwt ons niet langer. Het buitenland neemt - terecht - geen genoegen met de vaste Rutte-repliek dat de PVV niet in de regering zit. Hij mag in materiele zin gelijk hebben, de facto danst deze regering naar het pijpen van de PVV.
Op zich heeft Rutte gelijk als hij zegt de PVV en hun gedachtegoed niet groter te willen maken dan strikt noodzakelijk is. Anderzijds echter is hij premier van de Nederlandse regering en dient hij ons aller belang, ook het uwe en het mijne. En ik zou graag zien dat mijn premier zich distantieert van de smerigheid van de PVV. Ik wil niet leven in een land waar lieden als Wilders het hoogste woord kunnen krijgen en ervoor zorgen dat je je schaamt Nederlander te zijn.

2 opmerkingen:

elly zei

Via Marieke en Marius heb ik vol belangstelling en geboeid verschillende blogs gelezen.
Ik kom zeker vaker bij je lezen.
Bedankt.

enno nuy zei

Altijd welkom natuurlijk, ik zag al vaker foto'sop jouw blog, erg mooi!