woensdag 13 november 2013

Over de balk en de splinter


Politieke partijen krijgen subsidie om hun werk als parlementariërs uit te kunnen oefenen. Die subsidie is niet bedoeld om partijpropaganda of electorale activiteiten mee te financieren. Wilders heeft het Engelse bureau Capital Economics opdracht gegeven onderzoek te doen naar de gevolgen van een Nederlandse Euro-exit. Uit gegevens van de NRC blijkt dat dit bureau voorafgaand aan de studie al aangaf er vrijwel van overtuigd te zijn dat de studie zal laten zien dat uittreding voordelig voor Nederland zal zijn. Natuurlijk gaat dat uit die studie blijken, dat stond immers in de onderzoeksopdracht. En voor € 270.000 ben je wel bereid op te schrijven wat je opdrachtgever wil horen.

De Tweede Kamer is geheel ten onrechte akkoord gegaan met de aanwending van subsidiegelden voor kiezersbedrog. Wilders, die altijd de eerste is om subsidieontvangers voor linkse bedriegers uit te maken, misbruikt belastinggeld, belachelijk veel belastinggeld, om een buitenlands bureau op te laten schrijven wat hij zijn kiezers wijs wil maken. Niemand gaat achter dat Capital Economics aan om het blazoen eens te inspecteren en Wilders schermt met zogenaamd wetenschappelijk onderzoek door een internationaal gerenommeerd onderzoeksinstituut.

Het is te walgelijk voor woorden maar tegelijkertijd is het ook slim want het politieke rendement van dergelijk gedrag is ongehoord hoog maar je moet wel Wilders heten om het spel op deze manier te spelen. Wilders is een aartsbedrieger maar dat wisten we al.

Geen opmerkingen: