zondag 17 november 2013

Martin Bosma, de grootste naarling van 2013


U heeft het inmiddels natuurlijk ook al gezien, dat interviewtje met die walgelijke Martin Bosma van de PVV. Mocht dat niet zo zijn, klik dan op de link hieronder en kijk er dan toch eens naar. En vraag u vervolgens af of het wel zo fatsoenlijk en zindelijk is om te stemmen op een partij die onderdak biedt aan dit soort enge mensen.
Martin Bosma is zo'n beetje de meest nare man die ik in de publieke ruimte tegenkwam de laatste tien jaar. Hij zal er trots op zijn maar kan zijn ware aard niet verhullen: een xenofobe racistische cryptofascist. Zo, dat is een mondvol en dan ook nog eens met kwalificaties die je doorgaans alleen in hatemail of ondoordachte tweets tegenkomt.
Maar nu staat het hier en ik heb er goed over nagedacht en ik verdom het deze woorden terug te nemen. Mensen als Bosma zijn een gevaar voor de volksgezondheid en, wat nog erger is, een gevaar voor de democratie.

Er wordt in de media onverholen bewonderend gesproken over het politieke vernuft dat Wilders zou belichamen. Hij wordt betiteld als een debater van formaat. Maar, geachte dames en heren journalisten, vraag je nu eens af wat er van dat debatvernuft van Wilders over zou blijven als scheldwoorden en opmerkingen ad hominem niet toegelaten zouden worden. Helemaal niets! Het gedrag van politici staat altijd in dienst van een hoger gelegen doel. Of beter gezegd: idealiter zou dat zo moeten zijn, zou er een politiek ideaal zichtbaar moeten worden achter de woorden en daden van de politicus.

Maar in heel veel gevallen is het slechts machtshonger die hen drijft en lieden als Wilders en Bosma vormen daarop geen uitzondering. Dat gegeven op zich is nog geen reden tot overdreven zorg. Maar wanneer die machtshonger ook nog eens vorm en inhoud gegeven wordt door een politiek van uitsluiting, door racisme (en in het geval van Bosma ook nog eens cryptofascisme), wanneer op Europees niveau kongsi's gesloten worden met rechts-extremistische partijen die openlijk antisemitisch zijn, wanneer er op grote schaal kiezersbedrog wordt gepleegd, wanneer er tot slot sprake is van een partij waarvan alleen de partijleider lid van mag worden, ja, dan ligt er een receptuur klaar voor een uiterst onsmakelijk maal, to say the least.

Ik zal er nog vaker voor waarschuwen, lieden als Wilders en Bosma zijn uiterst onverantwoordelijke politici die bereid zijn een land, een volk de verkeerde kant op te sturen. Straks zitten we hier lekker met allemaal blanke Nederlanders binnen de grenzen van de eigen natiestaat, moslims en zwarten en vooral zwarte moslims hebben we er allemaal uitgewerkt, oh wat zal dat heerlijk zijn. Het heeft zijn prijs gehad, we zijn de paria's van Europa geworden en tot de bedelstaf geraakt, maar zitten wel lekker bij en met mekaar, eigen volk onder eigen volk. Ik kan niet wachten, wanneer mag ik weer stemmen?

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=abfalFYs2E8

Geen opmerkingen: