dinsdag 10 juni 2014

Dubbelmandaat


Wilders wil alsnog zitting nemen in het Europees Parlement, om het zo snel mogelijk om zeep te kunnen helpen. Maar Wilders zit ook in de Tweede Kamer. De regels van het EP zijn duidelijk: wie zijn eigen parlement serieus neemt én het Europees Parlement, gaat niet in beide volksvertegenwoordigingen tegelijkertijd zitten. In 2005 stemde Wilders nog tegen zo'n dubbelmandaat, omdat het baantjesjagers aan zou trekken en volksvertegenwoordigers de kans zou bieden van twee walletjes te eten.
Nu denkt de machtspoliticus daar dus heel anders over. We zullen hem nauwlettend volgen en eens kijken hoe hij met die dubbele salariëring omgaat. Wat mij betreft is het helder: wie in beide parlementen zitting neemt neemt ze geen van beide serieus.
Het enige positieve aan het voornemen van Wilders is het gegeven dat onze nationale arabist, azijnpisser pur sang - "ik ben niet van de oplossingen, ik ben van de problemen" - ver van Brussel verwijderd blijft en dat is pure winst.
Dit is het zoveelste bewijs dat Wilders zijn kiezers niet serieus neemt, hij laat hen overal en altijd in de steek. In het nationale parlement plaatst hij zichzelf buiten de orde en wil niemand meer met hem een regering vormen, zijn partij heeft iedere deelname aan enige parlementaire commissie beëindigd, bij de gemeenteraadsverkiezingen doet de PVV slechts in twee gemeenten mee en nu blijft een van de vier Europese zetels maandenlang onbezet. Hoe lang duurt het voor Henk en Ingrid in de gaten krijgen dat ze ordinair misbruikt worden?

Geen opmerkingen: