vrijdag 20 juni 2014

Voor Wilders zijn principes slechts wisselgeld


Wilders, u weet wel die partijleider van een eenmanspartij, moet niets van Europa hebben maar doet zijn uiterste best om Europese samenwerking na te streven met maar één doel: het Europese project om zeep helpen. We herinneren ons nog dat hij zich op nationaal niveau beroept op de joods-christelijke wortels van onze samenleving en cultuur. Zijn belangrijkste argumentatie voor zijn xenofobie.

Hij werkt samen met Fransen en Oostenrijkers die onverbloemd antisemitisch zijn. Het Vlaams Belang is een extreem rechtse partij bij onze zuiderburen die heel blij waren met de scandeer scène in een Haags café. De Lega Nord uit Italië is een uiterst dubieuze politieke beweging, al even xenofoob als de PVV. De partij haat hun landgenoten uit het zuiden en maken een uit Congo afkomstige minister in de Italiaanse regering uit voor aap. De zesde partner is de Poolse KNP, die tegen het kiesrecht voor vrouwen zijn omdat die doorgaans links stemmen en daarnaast propageren de Polen het vrije verkeer van personen en goederen, waar de PVV - u weet het vast nog wel - haar Polenmeldpunt tegenover stelde.

En alsof dat alles nog niet genoeg is, gaat Wilders nu ook voor het dubbelmandaat. Vroeger was hij daar een verklaard tegenstander van maar wie maalt daar om? Hijzelf in ieder geval niet. Zolang hij maar een podium vindt waar hij zijn haat kan zaaien. In Nederland heeft hij het zo langzamerhand wel gezien. Hij heeft zich er politiek geïsoleerd en wil er alleen nog maar aantreden wanneer hij een meerderheid in het parlement weet te realiseren. Drie pijlers onder het gedachtegoed van deze schertsfiguur: tegen Europa, tegen de Islam en tegen de Marokkanen in het bijzonder. Een samenhangende visie heeft hij niet, evenmin doet hij ook maar iets om de belangen van Henk en Ingrid te behartigen. Voor deze cynische politicus is geen enkel principe heilig, zolang alle aandacht maar op kwatta is gericht.

Geen opmerkingen: