woensdag 6 september 2017

Abdelkader Benali over de rassenonzin van FvD


Graag verwijs ik hier naar de column van Abdelkader Benali over de complete maar evenzo verontrustende rassenonzin van Forum voor Democratie.


Godfried Bomans zou zeggen: "het riekt hier naar gas". Zorgelijk, die preoccupatie van de Knabbel en Babbel van dat Forum. Maar de reactie van Benali is me uit het hart gegrepen. Neem de moeite om zijn column even te lezen. Hier is de link: Abdelkader Benali over de rassentheorieën van FvD2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik geloof niet dat Abdelkader Benali de de geeigende persoon is om zich over de vermeende rassenonzin van de heer Baudet te moeten uitspreken.
Abdelkader Benali is weer een van die troetel marokkanen die door de linkse kerk op een hoge zetel is gehesen, om van daaruit uit als een marionet de linkse doctrine uit dragen.

"(…) We schrijven Beiroet, Libanon, juli 2006, de eerste dagen van de oorlog tussen Israël en Hezbollah. Ik loop hem [Abdelkader Benali] op een feestje tegen het lijf. Ik heb geen idee wie hij is, hij heeft nog nooit van mij gehoord. Benali barst los. Sinds hij een succesvol schrijver is en wat meer geld heeft, komt hij vaker in Amsterdam-Zuid. Jemig, daar blijkt het vol te zitten met joden. En het vervelendste is: het zijn zoveel joden! Amsterdamse joden. Je voelt je als Marokkaan nauwelijks op je gemak. Het lijkt Israël wel. Heel irritant allemaal. Zoveel joden, dat voelt gewoon gek aan. Ik denk: is er soms iets mis met Holland’s leading writer? (…)"

Annelies van der Veer

enno nuy zei

Zie mijn vorige reactie. Deze post gaat niet over Benali maar over de rassenonzin van Baudet en Hiddema. En wat u ook over Benali moge denken, zijn column over de raaskallende Baudet en Hiddema is mij uit het hart gegrepen.
Die Annelies van der Veer, die u zo gretig aanhaalt, spoort, net als u, in het geheel niet.