dinsdag 5 september 2017

U.N. Ambassador Nikki Haley: North Korea's Actions Are 'Begging For War'...Verontrustend hoe de Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde naties, Nikki Haley, aanstuurt op een militaire oplossing van het conflict tussen de USA en de bandietenbende in Noord Korea. Voor alle duidelijkheid, er is geen enkele rechtvaardiging voor het gevaarlijk spel van Kim Jung Un maar als er iets is wat we zouden hebben moeten leren van onze recente geschiedenis sinds de Tweede Wereldoorlog dan is het wel dat er geen militaire oplossingen meer bestaan.
Nog verontrustender is de gedachte dat als een militaire confrontatie dan onvermijdelijk blijkt, er uitgerekend nu een volslagen idioot aan de macht is in de Verenigde Staten.
De Amerikaanse oorlogstaal is de zoveelste stap in de escalatiepolitiek van Trump en de zijnen, vanwaar de weg terug straks niet meer gevonden wordt. Gezichtsverlies van een Amerikaanse president is erger dan de dood van honderdduizenden burgers.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Laten we eerst vaststellen dat Obamma medeverantwoordelijk is voor de nucleaire aspiraties van Noord Korea en Iran, waar hij in twee ambtsperioden niets aangedaan heeft, sterker nog de weg voor Iran voor haar nucleare ambitisch heeft vrijgemaakt.
Ook de omchrijving van NoordKorea als een bandietenbende is nogal vrijblijvend, immers zo omschrijft de heer Nuy de democratische staat Israel regelmatig.

Dat militaire oplossingen sinds de tweede wereldoorlog niet meer zouden bestaan, is ook een aangenomen verzinsel, immers de staat Israel heeft haar bestaan te danken aan de bereidheid om oorlog te voeren.

Mient Jan Faber de bekendste activist tegen de nucleaire wapens is een goed voorbeeld van voortschrijdend inzicht, door zijn bezwaren tegen kernwapens te herzien, en mits in handen van democratieën noemt hij het bezit daarvan "geen betere garantie voor de wereldvrede dan het kernwapen"

enno nuy zei

U kent de geschiedenis slecht, Noord Korea was al heel lang bezig met het ontwikkelen van een nucleair programma, lang voordat Obama aantrad. Ik ken niet één voorbeeld van een militaire actie na de Tweede Wereldoorlog die een conflict blijvend heeft beslecht.
U bent een ster in het afwijzen van iedere bewering mijnerzijds. Dat versterkt alleen maar het beeld dat ik van u heb: een misselijk makend mens. Ik heb te doen met uw naasten.

Anoniem zei

Churchill was destijds een van de weinige politici die begreep dat appeasement de verkeerde weg was, om een agressor af te stoppen. Inmiddels zien we hoe Noord-Korea doorgaat met het provoceren, door raketten te lanceren, en openlijk met nucleaire wapens dreigt. De vraag is niet of, maar wanneer NK Europa gaat bedreigen, immers dat komt binnen bereik van dit regime.

Inmiddels heeft de Washington Post een analyse gemaakt, over de bedreigingen en de waarschijnlijkheid van uitvoering van die bedreiging.