vrijdag 22 september 2017

Het reptielenbrein van (Vindicat)studenten


Gisteren hoorde ik op de autoradio een therapeut die uitvoerig sprak over de trauma's die mensen op kunnen lopen en hebben gelopen als gevolg van bizarre en perverse ontgroeningsrituelen door studentenverenigingen. Hij sprak over reptielenbreinen van rijkeluiszoontjes die denken dat ze zich werkelijk alles kunnen veroorloven zonder ooit ter verantwoording geroepen te worden. Het jongste incident waarbij een compleet restaurant serieus verbouwd werd zal niet voor de rechter komen, de restauranthouder heeft - begrijpelijk - geen aangifte gedaan. De voorbeelden die de therapeut gaf waren tenhemelschreiend.

De laatste dagen lees en hoor je hoe correspondenten menen dat er teveel aandacht wordt geschonken aan de excessen die door studenten worden veroorzaakt. Het zou allemaal wel meevallen en er is totaal geen aandacht voor de goede dingen die studenten ook zouden doen. Grotere kul heb ik lang niet gehoord. Iets goeds doet een mens niet om in de krant te komen maar omdat goed doen normaal zou moeten zijn.

Terecht wees de therapeut erop dat deze studenten de bestuurders, ondernemers en politici van morgen zijn. Ze kunnen de rest van hun leven blijven profiteren van het old boys network dat ze in deze studentenjaren ontwikkelen. Aan het begin van die ontwikkeling geraken ze al in een moreel bankroet. Dit zijn de mensen die straks - net zoals de universiteitsbestuurders van Utrecht - zonder blikken of blozen hun perverse gedrag laten bekostigen door de belastingbetaler.


Twee simpele voorbeelden uit het onderzoeksrapport naar de recente declaraties aan de Utrechtse universiteit: in 2014 is een bedrag van € 13.500 besteed aan datagebruik (mobiel internet) in twee dienstauto's van de bestuurders en een van de bestuurders heeft naast het gebruik van een leaseauto voor in totaal € 12.291 taxikosten gemaakt in 2015. Verder commentaar is overbodig.

Wat mij betreft 'namen en shamen' en zulke bestuurders zouden met onmiddellijke ingang op straat geschopt moeten worden. Dit zijn mensen die geen schaamte kennen en ergens in hun jeugd alle gevoel voor proporties kwijt zijn geraakt. Beschaving was aan hen niet besteed. Maar wat zij niet beseffen is dat hun immorele gedrag gewoon crimineel gedrag is. Ze zouden strafrechtelijk vervolgd moeten worden.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

De ontgroening van studenten van Vindicat heeft veel weg van de inwijdingsrituelen die we ook bij criminele straatbendes zien. Echter het leid niet naar ondemocratisch gestimuleerd gedrag, zoals we zien in de GroenLinks achterban die zich Antifascisten noemen, en daarmee zichzelf als hoeders van de democratie presenteren, en vooral geweld tegen andersdenkenden legitimeert. Dan toch liever die Vindicat nazaten.

Wat mij echter ontgaat in dit artikelen is de correlatie tussen de zakkenvullende
Utrechtse bestuurders en Vindicat. We weten immers allang dat deze slechte
eigenschap integraal door de gelederen van alle ideologieën heenloopt.

enno nuy zei

Hoe beklagenswaardig is niet mijn lot? Er is slechts een enkeling die hier reageert en dat moet dan uitgerekend een complotdenkende idioot zijn!