donderdag 21 april 2022

Moreel leiderschap, Huh?

 

U kent ongetwijfeld de geschiedenis rond D66-prominent van Drimmelen. In 2015 kreeg hij de bons van een vrouw die werkzaam was bij de partij maar van Drimmelen verdroeg het niet in de kou gezet te worden. Hij viel de vrouw lastig en maakte zich schuldig aan stalken en bedreigingen. Om vervolgens door zijn eigen partij en partijbestuur beschermd te worden. Als ooit een gezegde bewaarheid werd, dan wel nu: al is de leugen nog zo snel...

Gelukkig dus is het deze onverlaten niet gelukt deze nare kwestie onder het tapijt te vegen. Maar wat extra schokkend is, dat is het gedrag van Kaag. Gedrag waarvan ze nu zegt dat het te koud was. Dat is het understatement van het jaar. Eerder al citeerde Kaag Madeleine Albright, de voormalige minister van buitenlandse zaken van de VS die eens zei: "Er is een speciaal plekje in de hel voor vrouwen die andere vrouwen niet helpen". En dat was precies wat Kaag jarenlang naliet: een andere vrouw helpen. Wie de e-mails tussen de belaagde vrouw en Kaag leest wordt getroffen door de antarctische temperatuur van de reacties van de huidige partijleider en minister.

Inmiddels heeft de partij besloten dat er geen nieuw onderzoek komt naar de affaire van Drimmelen, noch naar de afhandeling van nog 19 (ja, u leest het goed: negentien!) andere binnengekomen klachten over onveiligheid binnen de partij. En dat is dan de partij die de mond vol heeft over moreel leiderschap. Huh? Hopelijk slagen de leden er in op het komende partijcongres orde op zaken te stellen maar dat zal, vrees ik, niet gebeuren. Bah, wat een nare partij! Voor mij is Kaag definitief door de mand gevallen. En de partij daarbij.

Geen opmerkingen: