woensdag 24 augustus 2022

Dit kabinet staat voor de totale incompetentie

 

Een tijdje terug lazen we hoe wel 200 vluchtelingen in Ter Apel in de open lucht moesten slapen. Al snel ging het om meer dan 400 mensen en vanochtend lees ik in de krant dat afgelopen nacht een nieuw record werd gevestigd toen 700 asielzoekers in de buitenlucht moesten overnachten. En zojuist verschijnt het bericht dat een drie maanden oude baby in Ter Apel is overleden.

Het is meer dan beschamend hoezeer de kabinetten Rutte falen en er niet meer in slagen om grip te krijgen op de problemen waarmee we dagelijks geconfronteerd worden. Het toeslagenschandaal wordt niet opgelost, er zijn pas twee kinderen teruggebracht naar de ouders waar ze zo wreed aan onttrokken werden, de financiële afwikkeling van dit drama is nog steeds niet rond. Om het stikstofdrama te kunnen tackelen heeft het kabinet een oliemannetje verzonnen en niemand doet meer wat totdat dat oliemannetje de handen op elkaar krijgt voor een of ander snaaks plannetje. Ondertussen lopen politici weg van het heilige doel: red de vaderlandse natuur en behoud dit land voor onze kinderen en kleinkinderen!

En dan dit drama in Ter Apel. Dat vooral ontstaan is doordat de overheid, dit kabinet de jammerlijke beslissing nam asielzoekers onder te brengen in grote opvangcentra. Nu blijkt dat zulke centra nauwelijks beschikbaar of geschikt zijn, terwijl de grootschaligheid door de burgers als een serieus probleem wordt ervaren. Gek hè? Dat hebben we nooit aan zien komen hè? Terwijl het zo simpel is, ik heb het hier vaak genoeg gezegd: elke gemeente neemt maximaal 1 procent van de eigen bevolking aan asielzoekers op. Een gemeente van 3000 inwoners hoeft dan geen 300 maar slechts 30 asielzoekers op te vangen. Wedden dat het dan in een vloek en een zucht geregeld is? Dan heb je niet eens een overheid nodig, dat gaan de burgers zelf wel regelen.

Wat we nu iedere dag meemaken is niet alleen beschamend, het is bijna misdadig. Kunnen we dan helemaal niets meer tot een goed einde brengen? Zijn al die duurbetaalde politici en managers dan echt alleen maar non-valeurs en prutsers? Deugen ze echt helemaal nergens voor en hebben ze zelfs niet meer de ambitie om met echte en werkbare oplossingen voor acute problemen te komen?

Geen opmerkingen: