woensdag 24 augustus 2022

Hoekstra verkwanselt Nederland aan electorale winst die hem nooit ten deel zal vallen

 

De schandalige draai die Hoekstra en met hem het CDA aan het maken is jaagt ons het schaamrood op de kaken. Hoe is het mogelijk dat een politicus maling en schijt heeft aan de urgentie van ons milieu- en klimaatprobleem? Een politicus die net als u en ik ziet dat alle seinen op rood staan? En die vervolgens bewust besluit zijn ogen dicht te doen om in een soort wanhoopspoging te trachten de electorale val van zijn beklagenswaardige clubje te stuiten.


Want dat is waar Hoekstra mee bezig is. Proberen zich weer naar binnen te likken bij de boeren, van oudsher het meest betrouwbare deel van het CDA-electoraat. Zich naar binnen te likken bij boeren die voor het merendeel miljonair zijn en intimidatie en geweld gebruiken om hun zin door te kunnen drukken. De misrekening die Hoekstra maakt is dat het hem niet zal lukken de val van het CDA in termen van kiezersgunst te stoppen.

VVD en D66 hadden Hoekstra meteen op het matje moeten roepen en hem de vraag voorleggen: zeg het maar, laat je het kabinet springen? Dan gaan we vanavond nog naar de koning om nieuwe verkiezingen aan te kondigen. Dat durfden de partijen echter niet aan en ze bedachten het geitenpaadje: laat eerst Remkes nou zijn werk doen.

Alle deelnemers aan dit kabinet weten dat ze bij nieuwe verkiezingen alleen maar fors zullen verliezen, allemaal. En zo laten onze politici zien wat ze werkelijk zijn: lafaards en broekschijters. Maar Hoekstra is de allergrootste van deze lafaards en broekschijters. Ik heb zelden zo'n verwerpelijk politicus als Hoekstra meegemaakt. De man is incompetent en volstrekt maar dan ook volstrekt ongeloofwaardig. Ik hoop oprecht dat hij heel snel afbrandt om nooit meer terug te keren. Ik kan me nauwelijks heugen dat Nederland ooit eerder in een zo lamentabele staat verkeerde! Met dank aan de incompetente non-valeur Wopke Hoekstra.

Geen opmerkingen: