woensdag 19 juli 2023

Klaver doet het enig juiste...

 

... en ziet af van het lijsttrekkerschap voor de combinatie Groen Links-PvdA, door hem Verenigd Links genoemd. Terwijl hij niets liever zou hebben gedaan dan die nieuwe kar trekken en, wie weet, ooit minister-president was geworden. Klaver doet wat niet veel politici op zouden kunnen brengen en dat siert hem enorm. Het gaat niet om zijn persoonlijke ambities maar om de toekomst van Nederland. Hij meldde zich ook al aan als lid van de PvdA. We zagen Attje Kuiken zich niet aanmelden bij Groen Links. En is zij wel beschikbaar als de nieuwe lijsttrekker? Zou niet verstandig zijn.

De vraag is wie dan wel. Ik vermoed dat Aboutaleb niet zal toehappen maar Frans Timmermans ziet zichzelf wel als minister-president, vermoed ik zo. Maar alles nog eens rustig over- en afwegend kom ik tot de slotsom dat Timmermans zijn karwei in Brussel moet afmaken, daar is hij belangrijk genoeg. Want laten we wel zijn: ook Frans Timmermans is old school. 

Wat mij betreft wordt Marjolein Moorman de nieuwe lijsttrekker. Ze heeft dan misschien niet al te veel politieke ervaring maar haar goede naam is haar vooruit gesneld, ze wordt algemeen gezien als een grote politieke belofte en maakte indruk op vriend en vijand. Haar nog ongeschonden blazoen is haar grootste wapen. En nu maar hopen dat iedereen zich achter haar wil verenigen.

Geen opmerkingen: